Preko 30 Glavaševih crnokošuljaša postrojilo se pred Saborom

Foto i video: Dario Dalmacija/Index

SLAVONSKA sokolska garda koja je proteklih dana zgrozila javnost nakon što su svojim postrojavanjem mnoge podsjetili na mračne jedinice iz vremena Drugog svjetskog rata, danas bi se trebala postrojiti pred Hrvatskim saborom gdje će izvesti unaprijed uvježbanu koreografiju.

> Akumulatori su puni, a Glavaševa garda spremna

> Branimir Glavaš - svaka sličnost s Hitlerom i Himmlerom nije slučajna

Pogledajte kako su pripadnici Sokolske garde stigli na Markov trg:

Tijek događaja:

18:20 Nakon što je performans priveden kraju, Glavaševci su napustili Trg.

18:10 Na Markovom trgu trenutačno pada kiša, a pripadnici Slavonske sokolske garde i dalje nepomično stoje, pridržavajući pritom zastave Republike Hrvatske, ali i HDSSB-a, javlja Indexov reporter s terena.

Okupilo ih se preko 30.

Tek manji broj policajaca prati postrojavanje.

> Pogledajte crnokošuljašku predstavu u režiji ratnog zločinca Branimira Glavaša

18:00 Pripadnici Slavonske sokolske garde ratnog zločinca Branimira Glavaša postrojili su se pred Saborom.

Služe u funkciji sporta i stranke

"Danas točno u 18 sati u prostorijama Hrvatskog sabora održat će se predaja kandidacijskih lista HDSSB-a za 4. i 5. izbornu jedinicu za nadolazeće parlamentarne izbore. Program i protokol predaje kandidacijskih lista održat će se uz svečano postrojavanje Slavonske sokolske garde na Markovom trgu", stoji u objavi ove "sportske" organizacije na njihovim Facebook stranicama.

Postrojavanje Slavonske sokolske garde šokiralo je javnost.

"Nije to vojna postrojba. Sada se u stranci osniva sportsko rekreacijska sekcija koja će biti i redarstvena. Unutarstranačka 'Slavonska sokolska garda' služit će u funkciji sporta i stranke", predstavljanje Sokolske garde komentirao je Glavaš još početkom listopada dodavši da je izabrana crna boja jer djeluje elegantno i svečano.

Među ostalim, jedan od najglasnijih protivnika ovom postrojavanju bio je Šeks koji je rekao kako ga ovakve stvari podsjećaju na neka grozna vremena.

"Ja bih volio da se to u ovo vrijeme na hrvatskoj pozornici  ne događa jer to asocira na neke druge godine, 1990/1991. godinu pa i 1941. i na sve ono što ima oznake crnokošuljaštva", kazao je Vladimir Šeks.

Pročitajte više