KORONAVIRUS U HRVATSKOJ

Glavna sestra iz Arene: Svi pacijenti su dobro, danas ih planiramo primiti još 10

U STACIONARU Arene Zagreb, koji je u subotu počeo s radom, jučer je smješteno devetoro oboljelih od covida-19, a prevezeni su iz Klinike za infektivne bolesti "Fran Mihaljević", iz KB-a Dubrava i KBC-a Sestre Milosrdnice. Danas se očekuju novi pacijenti.

>> U Arenu je došlo prvih 9 pacijenata. Najmlađi ima 25 godina, a najstariji 90

Glavna koordinatorica sestrinske službe Stacionara Arena Zagreb, Snježana Krpeta, za N1 je rekla da sve teče kako treba.

"Svi preseljeni pacijenti su noć proveli mirno, dobili su svu potrebnu terapiju, provela se zdravstvena njega i pod kontrolom su. Danas planiramo primiti 10 novih pacijenata iz KB-a Dubrava i Klinike za infektivne bolesti", rekla je Snježana Krpeta i dodala:

"Nisu svi pacijenti na terapiji kisikom, neki su tu da se još malo oporave prije odlaska kući. Ljudi su dobrog do srednjeg stanja".

Od zaprimljenih pacijenata njih troje imaju blagu kliničku sliku, dvoje umjerenu, a njih četvero je došlo na nastavak liječenja. Najmlađi pacijent ima 25 godina, a najstariji 90 godina.

Krpeta je danas rekla kako je gospodin od 90 godina u dobrom stanju te da će uskoro ići kući.

U  Areni je 18 liječnika i medicinske sestre, a radi se u smjenama po 12 sati

"Moramo se svi zbrojiti. Satnica je kao i drugim bolnicama, ali otežavajuća je okolnost covid odijelo, u tome se radi tri do četiri sata. Teže je. Imamo kolegicu koja svako jutro dolazi iz Siska, ne bih se složila da nije uređen prijevoz", istaknula je Krpeta.

Želite li momentalno primiti obavijest o svakom objavljenom članku vezanom uz koronavirus instalirajte Index.me aplikaciju i pretplatite se besplatno na tag: koronavirus

Index.me aplikaciju za android besplatno možete preuzeti na ovom linku, dok iPhone aplikaciju možete preuzeti ovdje.

Pročitajte više