Glavni futurist Googlea: Od 2029. mogli bismo postati besmrtni

Screenshot: YouTube

RAY KURZWEIL, glavni futurist u Googleu, u nedavnom je intervjuu objasnio kako vidi budućnost kroz nekoliko desetljeća, piše Business Insider.

Kurzweil je jedan od najvećih pobornika koncepta singularnosti, pomoću kojega bi ljudi uz pomoć tehnologije u teoriji mogli "živjeti zauvijek" - tako što bi se cjelokupno mentalno sebstvo osoba moglo prebaciti na nebiološke medije, kao što su chipovi ili diskovi. Na taj način ljudska svijest bila bi, barem u teoriji, očuvana i nakon raspada ljudskih tijela.

Smatra kako će tu točku tehnološkog razvoja čovječanstvo dosegnuti 2045. godine.

Proces neumiranja počet će od 2029. godine

"Nebiološka inteligencija koja će biti stvorena te godine dosegnut će razinu koja će biti milijardu puta snažnija od sve ljudske inteligencije danas", kazao je.

Dodao je kako će proces neumiranja započeti i ranije od 2045. godine.

"Vjerujem kako ćemo od 2029. godine kroz medicinsku tehnologiju omogućiti ljudima jednu godinu životnog vijeka više svake godine. Time ne mislim da očekivani životni vijek pri rođenju, već na vaš preostali životni vijek", objašnjava.

Googleov futurist smatra kako će tada nano-računala biti u stanju preuzeti naš imunosni sustav, sanirati probleme poput raka i začepljenih arterija te povezati naše mozgove s "cloud" pohranom i distribucijom informacija.

Pročitajte više