Glavnom britanskom epidemiologu ljubavnica došla usred karantene, dao je ostavku

Screenshot: Youtube

PROFESOR Neil Ferguson odstupa s uloge glavnog epidemiološkog savjetnika britanske vlade nakon što je prekršio mjeru socijalnog distanciranja, ekskluzivno je objavio The Telegraph.

Ferguson je dopustio ženi da ga posjeti u svom domu unatoč tome što je cijela Velika Britanija u karanteni i tome što je to strogo zabranjeno. Štoviše, Ferguson već tjednima upozorava Britance da to ne čine. On je to napravio.

"Prihvaćam da sam pogriješio u procjeni i poduzeo sam pogrešan korak", rekao je Ferguson s Imperial Collegea u Londonu.

"Odstupam od svoje uloge u znanstveno-savjetničkoj skupini za hitne slučajeve", dodao je.

Ferguson je izjavio duboko žaljenje zbog toga što je samoga sebe potkopao u porukama javnosti da se pridržavaju mjere socijalnog distanciranja kako bi se kontrolirala ova pandemija.

Ferguson je bio ključan u uvjeravanju britanske vlade da napusti strategiju imuniteta krda te da proglasi karantenu. 

Udana žena koja ima dvoje djece

Riječ je o 38-godišnjoj Antoniji Staats, koja inače živi sa svojim mužem i djecom na drugoj adresi, dodaju britanski mediji. Proteklog tjedna Ferguson je upozoravao da će raniji prekid karantene značiti i dodatnih 100 tisuća mrtvih, a onda je sam prekršio tu mjeru i to više od jednom.

Gospođa Staats u dva je navrata putovala Londonom kako bi vidjela glavnog epidemiološkog savjetnika britanske vlade. Njezin prvi posjet zabilježen je 30. ožujka točno kada je Ferguson javno upozorio Britance da ostanu u svojim kućama do lipnja.

Svoj drugi posjet imala je 8. travnja unatoč tome što je rekla prijateljima da njezin muž, također znanstvenik u tridesetima, ima simptome koronavirusa.

Pročitajte više