Gluhe i nagluhe osobe policijsku intervenciju mogu zatražiti na besplatni broj telefaksa

U OKVIRU projekta "Policija u zajednici" Operativnokomunikacijski centar (OKC) zagrebačke policije omogućio je gluhim i nagluhim osobama da putem besplatnog broja 08000090 telefaksom mogu zatražiti pomoć i intervenciju policije, izvijestila je danas policija.

Akciji je prethodio dogovor OKC-a i Hrvatskog saveza gluhih i nagluhih osoba na kojemu je dogovoreno kako bi bilo svrsishodno da osobe oštećena sluha mogu zatražiti pomoć policije putem pisanih poziva za intervenciju koji bi upućivali putem telefaksa.

Zagrebačka policija tiskala je obrazac koji će poslati gluhim i nagluhim osobama na kojemu, uz ispisivanje imena i prezimena, adrese i broja faksa, treba zaokružiti zbog čega se traži intervencija policije.

Na obrascu je navedeno 18 mogućih razloga za intervenciju, primjerice smrtni slučaj, prijetnje, napadi, ozljede, provale, krađe, požari, poplave, istjecanje plina, a postoji i rubrika ostalo.

U policiji kažu da je u Ravnateljstvu policije dogovoreno kako će se akcija proširiti na sve policijske uprave u državi.

Pročitajte više