Zaposlenik Europskog parlamenta u Zagrebu silovao svoje pse

Foto: 123rf

USKORO bi trebalo početi suđenje zagrebačkom poduzetniku i zaposleniku Europskog parlamenta koji je fizički i seksualno zlostavljao svoja dva psa.


Zagrepčanin I.I. u dobi od 41 godine uhićen je u rujnu 2015. godine zbog sumnje da je fizički i seksualno zlostavljao svoje pse i to od 2009. godine.

Od 2009. godine seksualno zlostavljao pse

I.I. se za pasminu Rhodesian ridgeback zainteresirao početkom 2000-ih kada ih je vidio na međunarodnoj izložbi pasa.

Nedugo nakon toga je kupio prvog psa s kojim je sudjelovao na izložbama. Idućih godina je nabavio još nekoliko pasa te vrste, a sumnja se kako je 2009. godine počeo seksualno općiti sa psima.

Uhvaćen je u sklopu akcije hvatanja pedofila koji putem interneta iskorištavaju djecu, a koja se provodila 2015. godine. Tada su istražitelji uočili jednu IP adresu s koje su se širili podaci o životinjama u eksplicitnim pozama.

Pretraga stana i tvrtke otkrila sve

E-mail adresa je bila registrirana na tvrtku koja se bavi grafičkim dizajnom, a sjedište joj je bilo na Knežiji.

Vlasnik tvrtke bio je I.I., a nakon pretresa tvrtke pretražen je i njegov stan u Zagrebu.

Oduzeli su mu 111 DVD-ova i CD-ova, mobitele i memorijske kartice te su utvrdili kako je koristio barem pet različitih mailova za širenje spornog sadržaja.

Preko tih mailova je slao slika pasa u seksualnim pozama s muškarcima i fotografije spolnih organa. U jednom od brojnih mailova opisao je kako je sa psima pokušao ostvariti sado-mazo odnos.


Nesretni psi, mužjak i ženka, pronađeni su u lošem stanju te su poslani u prihvatilište u Dumovec.

Tužiteljstvo traži godinu dana zatvora

Optužnica koja je podignuta na temelju ovih otkrića, tereti ga da je od 2009. do rujna 2015. godine, kada je uhićen na različitim adresama u Hrvatskoj, s ciljem zadovoljavanja spolnog nagona seksualno općio sa ženkom psa. Time je pristao nanositi psu nepotrebnu bol i patnju, a uskraćivao joj je hranu i vodu kako bi lakše dozvolila maltretiranje.

Nakon seksualnog općenja psima bi davao vodu i hranu za nagradu. Utvrđeno je i kako su joj nanesene povrede tijela koje će joj trajno utjecati na zdravlje. Tužiteljstvo traži godinu dana zatvora.

Optuženi se brani šutnjom. Komentirao je samo loše zdravstveno stanje pasa, za koje kaže kako se pogoršalo otkako su u prihvatilištu.

 

Pročitajte više