Godišnja skupština osječkog Crvenog križa

Ravnatelj osječkog Gradskog društva Crvenog križa Marko Đukić, predstavljajući na današnjoj skupštini rezultate rada u proteklom razdoblju, podsjetio je na njihovo sudjelovanje u organizaciji posjeta pape Ivana Pavla II. Osijeku, obnovu odmarališta u Splitu te početak izgradnje zatvorenog bazena u odmaralištu u Orahovici. L

Skupština osječkog Crvenog križa na današnjoj je programsko-izbornoj skupštini za predsjednika izabrala dosadašnjeg obnašatelja te dužnosti Željka Čikija te utvrdila programsku orijentaciju za razdoblje do 2008. godine.

Po podatcima toga društva, u razdoblju od 2001. do 2004. u akcije dobrovoljnog darivanja krvi uključilo se više od 24.000 građana, a uz aktivnosti Skloništa za žrtve obiteljskog nasilja, osječki Crveni križ financirao je, uz ostalo, i rad Pučke kuhinje, Službe za pomoć i njegu u kući te je provodio niz drugih humanitarnih i socijalnih aktivnosti.

Sudionike skupštine pozdravili su predsjednik Hrvatskog Crvenog križa (HCK) Jadranko Crnić, potpredsjednik Mato Arlović te predstojnik Nenad Javornik, istaknuvši kako je osječko Gradsko društvo Crvenog križa među vodećima u Hrvatskoj te kako po organizaciji i učinkovitosti može biti primjer drugim gradskim društvima.

(Hina) xivuč yvkn

Pročitajte više