Gojan ostala bez emisije na HTV-u: Neću raditi zadnji prilog, neka Kovačević stavi reprizu spusta!



"DOK SAM bila na službenom putu, odnosno na pogrebu Vaclava Havela, javili su mi se telefonom s HTV-a kako bi mi rekli da se moja emisija "Oko Globusa" ukida. Zadnja bi trebala ići 1. siječnja. Što da kažem? Neću je niti raditi, neka Bruno Kovačević u tom terminu stavi reprizu skijaškog spusta", rekla je za Index Elizabeta Gojan čelnica ogranka HND-a na HTV-u potvrđujući vijest kako je ostala bez emisije.

Ovo me neće zaustaviti

Gojan kaže da su kriteriji nejasni, posebice obrazloženje o budžetu kuće, s obzirom da je njena emisija potrošila tek polovicu danog proračuna.

"Ni gledanost nije kriterij s obzirom da su Paralele, također vanjsko-politička emisija imale gledanost od 1.9 do 3.4 dok je moja emisija imala 3.3" kaže Gojan dodajući kako vjeruje da je pravi razlog ukidanja njen aktivizam kao čelnice HND-a te otvorena podrška kolegama koji su trenutno u konfliktu s vladajućim na Prisavlju.

"Ovo me neće zaustaviti, nastavljam raditi u interesu pravde i novinarske struke", zaključuje Gojan na kraju.

Oko Globusa je najmlađa emisija s niskom gledanošću

Službeni stav HTV-a je kako je u planu Programskog usmjerenja HTV-a za 2012. godinu već odavno najavljeno kako će se neke vanjsko-političke emisije ukidati s obzirom da ih ima 5 a sličnog su sadržaja. Tako su se na tapetu našle  Euromagazin, Paralele, Oko globusa, Reporteri i To je Europa.

"S obzirom da je Oko Globusa najmlađa od emisija vanjske politike kao i da ima manju prosječnu gledanost od primjerice Paralela izbor je pao na tu emisiju", objasnila nam je glasnogovronica Dorotea Lazanin Jelenc dodajući kako bi se Paralele i Oko Globusa uskoro trebale ujediniti u jednu emisiju.

Podsjetimo kako su Paralele za 2009. godinu HTV-u i HRT-u donijele  najvišu nacionalnu nagradu Hrvatskoga novinarskog društva 'Marija Jurić Zagorka'  u kategoriji 'TV-novinarstvo', a tada su imale prosječnu gledanost od  4-8 posto AMR-a u općoj populaciji.

Pročitajte više