GONG: U Osječko-baranjskoj županiji 200 promatrača

REGIONALNI ured GONG-a u Slavonskom Brodu, koji djeluje na području pet slavonskih županija, želi na predstojećim parlamentarnim izborima angažirati oko 570 nestranačkih promatrača, od čega barem 200 za Osječko-baranjsku županiju, istaknuto je na današnjoj konferenciji za novinare te udruge u Osijeku.

Koordinatorica Regionalnog ureda Mihaela Rajić kazala je kako se u cijeloj Hrvatskoj očekuje oko 3500 educiranih promatrača, koji će od 10. studenog prolaziti kroz program izobrazbe, te 63 mobilna promatračka tima. Dodala je kako je cijela kampnja GONG-a pod nazivom "Ali to nije sve" usmjerena je na informiranje birača o izbornom procesu te prikupljanje i obradu rezultata, radi dodatne provjere službenih rezultata izbora.

Uz objavljivanje informativne brošure o parlamentarnim izborima, koja će biti tiskana u 800.000 primjeraka GONG je pokrenuo novu sezonu radionica "Prvi put biram", za maturante srednjih škola i gimnazija, kazala je Rajić.

U akciju se, navela je, uključilo više od 50 škola na području pet slavonskih županija, a samo u Osječko-baranjskoj županiji održat će se oko 70 radionica edukativnog sadržaja, u više od 20 srednjih škola.

Pročitajte više