Goran Ivanišević - šest godina poslije: Iskoristite 50 posto popusta na sve metode laserske korekcije vida do 1.7.!

VELIKI wimbledonski pobjednik i naš najveći tenisač svih vremena podijelio je svoja iskustva o laserskoj korekciji vida kojoj se podvrgnuo prije gotovo šest godina u zagrebačkom Optical Express centru.

Podvrgnuli ste se laserskoj korekciji vida prije gotovo šest godina. Možete nam reći kakav vam je danas vid?
Vid mi je fantastičan. Cijelo ovo vrijeme razmišljam da sam zahvat trebao napraviti puno prije. Nemam nikakvih smetnji, a kvaliteta vida je odlična.

Je li vam laserska korekcija vida pomogla u profesionalnom smislu i na koji način?
Dugo vremena nisam niti bio svjestan da imam dioptriju i koliko slabo vidim. Kada sam počeo koristiti leće bilo mi je jako teško trenirati i igrati s lećama. Kada se pripremate za važan meč, najmanje vam trebaju male smetnje poput brige o lećama, da li sam ih ponio, da li sam uzeo tekućinu za čišćenje, itd. Za vrijeme igre su me ponekad pekle oči, leća mi je znala ispasti, itd.  Pretpostavljam da isti problem imaju svi koji aktivno žive.

Ja sam zahvat napravio dosta kasno u svojoj karijeri i zbog toga mi je danas žao. Uvjeren sam da bih osvojio 50 posto više mečeva da sam se prije podvrgnuo korekciji vida.

Koliko brzo nakon zahvata ste počeli trenirati i obavljati svakodnevne aktivnosti?
Tenis sam igrao već nakon dva dana, iako mi je doktor Šarić rekao da bih trebao izbjegavati dva tjedna zbog eventualnog udarca, ali sam bio nestrpljiv. Nisam mogao izdržati, htio sam odmah vidjeti kako je to igrati tenis bez dioptrije. Sve ostale svakodnevne aktivnosti sam obavljao već idući dan.

Čega ste se najviše bojali prije zahvata, obzirom da je vama dobar vid izuzetno važan i znači  karijeru?
Imao sam strahove i sumnje koje vjerojatno svi imaju. Ja sam zahvat radio prije pet godina kada se i nije još toliko znalo o samom zahvatu. Ali sam isto tako bio svjestan da moram razgovarati sa stručnom osobom, kirurgom s iskustvom. Čak i danas često čujem razne neistine i zablude o laserskom skidanju dioptrije i sada znam da nisu istinite jer sam sve sam prošao i iskusio i drago mi je da sam odlučio pitati stručnu osobu jer mi je zahvat poboljšao život.

Biste li preporučili zahvat svojim kolegama sportašima?
Ne samo sportašima, već svima tko se želi riješiti problema u životu. A sportašima bih poručio da ne čekaju ovako dugo kao ja.

***
Goran Ivanišević zahvatu se podvrgnuo u Optical Express (tada VisuMedu). Optical Express je vodeća europska grupa za lasersku korekciju vida i unazad dvije godine radi zahvate na IntraLase i Advanced CustomVue tehnologiji koju je 2007. godine i NASA odobrila za korekciju vida astronauta.

Centar u Zagrebu jedini je u Hrvatskoj usko specijaliziran za zahvate laserske korekcije vida, što znači da su sva ulaganja u tehnologiju i edukaciju usmjerena na taj segment refrakcijske kirurgije. Grupa se može pohvaliti s više od 1 000 000 zahvata i suradnjom s vodećim svjetskim i hrvatskim stručnjacima.

Goran nije jedini vrhunski sportaš koji je svoj vid povjerio stručnom timu Optical Expressa. Njegov primjer slijedili su brojni sportaši poput Jakova Gojuna, Ivane Brkljačić, Marija Stojića, košarkaškog trenera Nevena Spahije i brojni drugi osvajači medalja na svjetskim sportskim natjecanjima.

Za više informacija možete nazvati broj telefona  (01) 48 60 644.

www.opticalexpress.hr

Pročitajte više