Gordana Vulama - nova glasnogovornica zagrebačke policije

GORDANA VULAMA, diplomirana pravnica s 19-godišnjim policijskim iskustvom nova je glasnogovornica zagrebačke policije koja je danas predstavljena novinarima.

Na mjesto voditeljice Odsjeka za izvještajnu analitiku i odnose s javnošću Gordana Vulama dolazi umjesto Stanke Saraje koja je prešla u MUP na dužnost pomoćnice načelnika Odjela za stručno usavršavanje i specijalizaciju Policijske akademije.

Predstavljajući novu glasnogovornicu, načelnik Ureda načelnika zagrebačke policije Krunoslav Borovac kazao je da je riječ o diplomiranoj pravnici koja je u policiji zaposlena od 1984. Radila je u kriminalističkoj policiji na općim, krvnim i spolnim deliktima, te neko vrijeme i na maloljetničkoj delikvenciji.

Gordana Vulama izrazila je očekivanje da će uspostaviti dobre odnose s novinarima "u najmanju ruku onakve kakvi su bili do sada".

Na svojoj prvoj konferenciji za novinare nova glasnogovornica predstavila je trodnevni program kojim će zagrebačka policija proslaviti Dan policije.

Za ovogodišnju proslavu zagrebačka je policija pripremila brojna događanja na nekoliko središnjih gradskih trgova i SRC Jarunu. Tako će građani u subotu moći vidjeti simulaciju očevida kaznenog djela, prometne nezgode, rad sa psima za otkrivanje eksploziva, dijelit će se brojni promotivni materijali, a za djecu su najavljene brojne igraonice.

Kao zanimljivost Gordana Vulama je istaknula izložbu predmeta koje je aerodromska policija oduzela putnicima prilikom pregleda u zagrebačkoj zračnoj luci.

Na Jarunu će se održati i sportska natjecanja građana, a najuspješniji će biti nagrađeni letom policijskim helikopterom.

U ponedjeljak će biti održan svečani kolegij PU zagrebačke na kojem će zamjenik zagrebačke gradonačelnice Stipe Tojčić zaslužnima uručiti Medalje Grada Zagreba, a načelnik zagrebačke policije Ivan Babić i ravnatelj policije Ranko Ostojić priznanja, nagrade i promaknuća.

Tijekom proslave Dana policije brojni događaji, prije svega sportski, organizirani su u svim zagrebačkim policijskim postajama.

Pročitajte više