Gotova inspekcija oko smrti Matijanića

Foto: Miroslav Lelas/Pixsell, Index

MINISTARSTVO ZDRAVSTVA je u odgovoru na upit Indexa potvrdilo da su gotovi svi inspekcijski izvidi vezani uz okolnosti smrti novinara Indexa Vladimira Matijanića i da su u tijeku stručne analize. Te stručne analize radi posebno Povjerenstvo Ministarstva zdravstva, i to u suradnji s Državnim odvjetništvom. Ministarstvo Vilija Beroša ne želi otkriti tko su članovi tog povjerenstva.  

>> Imamo nalaz obdukcije: Da je bio hospitaliziran, Matijanić bi imao šanse preživjeti

Završeni svi izvidi i prikupljeni svi materijali

"Provedeni su inspekcijski izvidi u KBC-u Split, Županijskom zavodu za hitnu medicinu i u ambulanti liječnice obiteljske medicine pokojnog Vladimira Matijanića", stoji u odgovoru Ministarstva zdravstva na upit portala Index. U odgovoru se dodaje kako su obavljeni i razgovori sa svim izravnim sudionicima iz zdravstvenog sustava povezanim sa smrću kolege Matijanića. 

Kako su rekli iz Ministarstva zdravstva, izvršen je i uvid u svu medicinsku dokumentaciju te su preslušani svi audiozapisi komunikacije pacijenta i člana obitelji s navedenim zdravstvenim ustanovama.

Radi se stručna analiza

"Prikupljeni materijali predmet su sada stručne analize liječnika specijalista za pojedina područja, što je temelj za donošenje zaključka inspekcije", stoji u odgovoru Ministarstva zdravstva. 

Kako se ističe, u cijeli proces aktivno je uključeno i Županijsko državno odvjetništvo te će se po dobivenim rezultatima navedenih izvida promptno izvijestiti obitelj pokojnog Matijanića, nadležna stručna i državna tijela te hrvatska javnost. 

Ministarstvo ne želi dati imena Povjerenstva

Podsjetimo da Ministarstvo zdravstva ne želi otkriti tko točno radi te stručne analize. Hrvatsko novinarsko društvo, kao krovna novinarska institucija, smatra da ovakvo ponašanje Ministarstva zdravstva, odnosno neotkrivanje imena članova Povjerenstva, budi sumnje na pokušaj zataškavanja cijelog slučaja. 

>> Ministarstvo ne želi dati imena članova Povjerenstva koje istražuje Matijanićevu smrt

Pročitajte više

 

Pročitajte više