Gotova inspekcija u zadarskoj školi: Ravnatelj loše radi svoj posao

Foto: Screenshot N1, Zadarski list

MINISTRICA obrazovanja Blaženka Divjak komentirala je nalaze inspekcije u zadarskoj školi koja je došla u fokus javnosti nakon što je jedan učenik prvog razreda žigosao kolegicu za vrijeme nastave.

Divjak kaže kako su otkriveni propusti u radu ravnatelja Joze Dragića.

"Do sada je u nadzoru koji traje nedvojbeno utvrđeno da postoje propusti i nepravilnosti u radu ravnatelja, kao stručnog i poslovodnog voditelja Škole, no tek će se po konačno utvrđenom stanju moći utvrditi opseg i težina nepravilnosti, a prema čemu će se postupati u skladu s propisima i ovlastima. Očekujemo da će u prvoj polovici sljedećeg tjedna biti okončan nadzor te će biti poznati svi detalji slučaja", stoji u objavi ministrice Divjak.

Podsjetimo, ravnatelj zadarske Ekonomsko-birotehničke i trgovačke škole Jozo Dragić jučer je kazao kako je sve dječja igra.

"Nije to neko posebno teško djelo. Upisuje se pet, šest učenika po individualiziranom i posebnom programom. To su učenici s poteškoćama u razvoju, ali ne možemo za učenike reći da su krivi. Jučer mi je došla jedna skupina učenika, rekli su da su imali incident. Pozvao sam cijeli razred i počinitelj djela je došao s njima. Ispričali su se, rukovali, pozdravili i rekli da je to bila samo dječja igra. Počinitelj je to učinio sa zagrijanim upaljačem, ne daj bože nečim baš za žigosanje... Obični zagrijani upaljač je naslonio jednoj učenici na rame i jednom učeniku na vrat. Ja sam njemu odmah pojasnio da će biti sankcioniran po pravilniku, oni su inzistirali da im ne treba liječnička niti, ne daj bože, policija, nego su se vratili u razred", kazao je ravnatelj.

 

Pročitajte više