Gotovinin dvojnik angažirao odvjetnika; čeka službeni poziv

IAKO je glasnogovornik MUP-a u subotu potvrdio da je policija na tragu talijanskom državljanu za kojeg se pretpostavlja da je na fotografiji koju Carla del Ponte koristi kao argument za tvrdnju da je odbjegli general Ante Gotovina ljetos boravio u Brelima, Večernji list piše kako dotični Talijan još uvijek očekuje službeni poziv iz Zagreba.

Talijanski državljan, čije ime, prema informacijama dnevnih novina, glasi Mauro, ljetos je odsjeo kod Beograđanke Vesne Filipović u Brelima, a svaki dan ručao je u restoranu "Arka", čiji je vlasnik Goran Filipović, inače rođak Vesne Filipović.

Vesna Filipović u subotu je iz Brela stigla u Zagreb, iako se planirala odmah vratiti u Beograd.

"Nisam kontaktirala s policijom. Tko me treba, može me naći. Nitko iz policije nije sa mnom kontaktirao niti provjeravao moje prijatelje u Italiji." - izjavila je Vesna Filipović za Večernji list, pa dodala: "Oni su zbog cijelog slučaja angažirali odvjetnika i sada čekaju poziv hrvatskih državnih službi kako bi razriješili zabunu. Sve je ovo i meni i njima velik šok."

Filipović je u početku priču o navodnom Gotovininom boravku u njezinom apartmanu smatrala šalom, ali kad je shvatila da se ne radi o šali, odlučila je, baš kao i njezini gosti iz Italije, problem riješiti isključivo preko mjerodavnih tijela.

Pročitajte više