Istraga u splitskom KBC-u: Nestali aparati, računala i slike, šteta 800 tisuća kuna

Foto: Hina

IZ SPLITSKE bolnice nije nestala samo medicinska oprema, nema ni dijela informatičke opreme te umjetničkih slika. Šteta se cijeni na 800 tisuća kuna, neslužbeno doznajemo.

Kako je Index već pisao, ravnatelj splitskog KBC-a dr. Ivo Jurić podnio je Državnom odvjetništvu kaznenu prijavu protiv nepoznatog počinitelja nakon što je inventurom otkriven poprilični manjak.

Jurić nije bio spreman otvoreno porazgovarati o ovome, tek je za Index izjavio da čisti situaciju. Državno odvjetništvo naložilo je splitskoj policiji da detaljno ispita cijelu stvar i utvrdi što se dogodilo sa nestalim predmetima i je li počinjeno kazneno djelo ili se radilo tek o nemaru.

Kruži priča da opremu nitko nije ukrao, već se radi o rashodovanim starim uređajima koji su otpisani, no ne i izbrisani iz evidencije. S druge strane, navodno postoje računi za servis te opreme koja nije pronađena u bolnici.

U svakom slučaju, bit će prilično posla za splitsku policiju da raspetlja ovu posljednju aferu iz splitskog KBC-a, koji je danas ugostio ministra graditeljstva Lovru Kuščevića povodom predstavljanja projekta energetske obnove bolnice teškog 167 milijuna kuna.

 

 

Pročitajte više