Splitska policija pripremila sačekušu razbojniku, a on im opljačkao poštu ispred nosa

Foto: Index

SPLITSKA policija sinoć je bila na svega par metara od razbojnika koji je upravo opljačkao poslovnicu Hrvatske pošte u Ulici Domovinskog rata. Poslovnica je opljačkana pet dana ranije i policija je postavila zasjedu u blizini u slučaju da se razbojnik vrati po još novca.

Razbojnik je u poštu navratio malo prije zatvaranja. Trojica policajaca u civilu čekala su u blizini. Razbojnik im je odmah bio sumnjiv kada su ga primijetili kako izlazi iz pošte. Bio je pretoplo odjeven za ne baš prehladnu splitsku noć.

Iz niskog starta dao se u bijeg

"Stani", povikali su mu. Razbojnik se zaustavio. "Lezi!" naredili su mu. Isprva se činilo kako će razbojnik poslušati. Spustio se prema podu. Čini se da je u tih par sekundi procijenio da policajci presporo reagiraju. Pokupio je i torbu i oružje i iz niskog starta dao se u bijeg. Jedan od policajaca izvukao je pištolj i zapucao dvaput u zrak u nadi da će prestrašiti bjegunca.

To se ipak nije dogodilo. Razbojnik je u trku zamaknuo iza ugla prema prolazu koji vodi do trgovačkog centra Joker i Prvoj policijskoj postaji koja se nalazi u neposrednoj blizini. Policajci su se zatrčali, ali zaludu, razbojnik je za njih bio prebrz.

Prespora reakcija

Sinoć je u pošti napravljen očevid, a danas se započelo s istragom postupanja trojice policajaca koji su bili na svega par koraka od razbojnika s plijenom i oružjem. Za sada je zaključeno kako je sve bilo dobro napravljeno do trenutka kada je razbojnika trebalo uhititi. Pokušat će se ispitati zbog čega je reakcija policajaca bila prespora.

Pročitajte više