UHLJEBISTAN

Govna cure u zagrebački potok, komunalci čiji šef spava na poslu sve ignoriraju

Foto: Čitatelj Indexa

ZAGREBAČKOM Park šumom Jelenovac teče slabašni potočić Jelenovac. Vrlo brzo, već kod Kosirnikove ulice, potok se ulijeva u kanalizaciju, što je sudbina mnogih zagrebačkih potoka iznad kojih su napravljene prometnice. Međutim, Jelenovac ima još nesretniju sudbinu. U njega se od ovog ljeta kanalizacija i ulijeva pa mu je tako tok gotovo od početka do kraja uništen fekalijama. 

Stanari još u kolovozu zvali komunalce i vodovod zbog nesnosnog smrada fekalija

"Još u kolovozu sam zvao hitne intervencije Vodovoda i odvodnje da riješe problem šahta iz kojeg se izlijeva kanalizacija. Nesnosno je smrdjelo. Došli su s nekim malim kombijem pogledati i nisu ništa napravili. Otad pokušavam pronaći nekoga tko bi to popravio", rekao je za Index jedan od stanara obližnjih kuća. 

Nakon što je pokušao s Vodovodom i odvodnjom, naš se sugovornik naivno pokušao obratiti i Komunalnom redarstvu. Nazivao je njihov broj telefona i strpljivo satima čekao slušajući poruku da je prvi u redu čekanja. Kada je nakon nekoliko bezuspješnih poziva konačno dobio nekoga na telefon, službenica mu je rekla da u uredu nema nikoga koga bi mogla poslati ili preusmjeriti njegov poziv pa mu je savjetovala neka pošalje mail. U tom trenutku su se govna u potok izlijevala već dvadesetak dana. Naš je sugovornik 11. rujna i poslao e-mail komunalnim redarima, no vrlo brzo je dobio razočaravajuću poruku.

Nemoguće im je poslati mail, pun im je inbox

"Vaša poruka ne može biti isporučena na komunalno.redarstvo@zagreb.hr. Njihov sandučić je prepun ili primaju previše pošte u ovom trenutku", stajalo je u automatskom odgovoru. 

"Ponovno sam ih zvao i čekao i kada sam opet konačno nekog dobio, uvjeravali su me da sam poslao mail na pogrešnu adresu. Mislio sam da sam blesav pa sam poslao ponovno, ali dobio sam isti odgovor", kaže naš sugovornik. Nije naodmet napomenuti da je te peripetije imao baš s 1. područnim odjelom Komunalnog redarstva, čiji šef Igor Sesar ima običaj spavati na poslu, o čemu je Index pisao jučer.

>> Ovo je šef komunalnih redara u Zagrebu. Čovjek doslovce spava na poslu

Ukrali mu tablu, a govna i dalje izviru

Našem je sugovorniku konačno prekipjelo pa je pokraj šahta iz kojeg cure fekalije postavio improviziranu tablu.

"Kanalizacija curi već mjesec dana, nitko ne dolazi odštopati usprkos pozivima u zadnjih tjedan dana… Zovi!", glasio je natpis na tabli, čemu je naš sugovornik dodao telefonski broj Vodoopskrbe i odvodnje 6163-222. No tablu je netko maknuo.

"Ne znam je li to napravio netko od susjeda ili možda radnici Vodoopskrbe kojima je dosadilo da ih zivkaju. Govna i dalje izviru", rezignirano je zaključio naš sugovornik.

Odgovore na pitanja kada gradske službe namjeravaju zaustaviti izlijevanje iz kanalizacije pokušali smo dobiti i mi. Objavit ćemo ih kad i ako ih dobijemo.

Pročitajte više