Grabar-Kitarović uputila čestitku u povodu izbora novog Pape

Ministrica vanjskih poslova i europskih integracija Republike Hrvatske Kolinda GrabarKitarović uputila je u srijedu čestitku preuzvišenom nadbiskupu Leonardu Sandriju, zamjeniku Državnog tajnika za opće poslove Svete Stolice, u povodu izbora njemačkog kardinala Josepha Ratzingera za novog Papu, koji je uzeo ime Benedikt XVI., priopćilo je ministarstvo.

"U povodu izbora Njegove Svetosti Benedikta XVI. za poglavara Katoličke crkve s posebnim poštovanjem i radošću upućujem Vam iskrene čestitke u ime Ministarstva vanjskih poslova i europskih integracija te u svoje osobno ime.

Molim Vas, preuzvišeni gospodine, prenesite Svetom Ocu naše najbolje želje kao i vjeru da će svojim moralnim autoritetom i duhovnom snagom, u obavljanju odgovorne dužnosti i svetog poslanja, uspješno odgovoriti izazovima trećeg tisućljeća i svijetu podariti istinski humanizam, pravdu i mir.

U uvjerenju u prijateljstvo, suradnju i uzajamno poštovanje Svete Stolice i Republike Hrvatske, primite, preuzvišeni gospodine, izraze mog osobnog poštovanja", stoji u čestitki.

(Hina) xkga ydgk

Pročitajte više