Grad Zagreb i Škola narodnog zdravlja potpisali sporazum o suradnji

Predstavnici Grada Zagreba i Škole narodnog zdravlja "Andrija Štampar" potpisali su danas u Gradskom poglavarstvu sporazum o suradnji na području javnozdravstvenih programa.

Sporazumom se formalizira nastavak dugogodišnje uspješne suradnje "Andrije Štampara" i Zagreba u promociji zdravlja, zdravih stilova života, organizaciji zdravstvene službe, te izobrazbi zdravstvenih stručnjaka, rekla je zagrebačka gradonačelnica Vesna Pavić.

Sporazumom se Grad obvezao na suradnju na tim područjima i proširio broj javnozdravstvenih programa koje će sufinancirati, dodala je Pavić.

Pokretanje preventivnog programa suzbijanja AIDS-a, definiranog sporazumom, očekuje se već za mjesec dana, istaknuo je Zvonimir Šostar, pročelnik gradskog Ureda za zdravstvo, rad i socijalnu skrb.

Uslijedit će projekti "Želim biti slobodan" protiv svih oblika ovisnosti, prevencija zdravlja među studentskom populacijom, program "Treća života dob" za kvalitetniji život starije populacije, te programi prevencije nasilja u obitelji i organizacije medicine rada.

Direktor Škole narodnog zdravlja Stipe Orešković ocijenio je sporazum kao rezultat strateškog opredjeljenja Grada za prevenciju zdravlja.

Pročitajte više