Građanka Matijaševića izbacila iz takta pitanjem o plaći: "Ajte u HDZ, provokatorice"

DO SADA je prikupljeno 72 posto potpisa za referendum protiv izmjena Zakona o radu, izvijestio je danas na Narodnom trgu u Zadru koordinator sindikalnih središnjica Ozren Matijašević.

Hrvatske je građane, unatoč dobrom rezultatu s prikupljanjem potpisa, zajedno s koordinatorom Sindikalnih središnjica za Zadarsku županiju Vedranom Uranijom ponovno pozvao da izađu na mjesta gdje se prikupljaju potpisi i tako daju svoj glas protiv štetnih izmjena Zakona o radu. Naglašavali su pritom kako je riječ o sindikalnoj, a ne političkoj akciji.

No, presicu u Zadru prekinula je jedna građanka koja je Matijaševića pitala kolika mu je plaća, ustvrdivši pritom kako se on ne bori za prava radnika. "Ajte u HDZ, provokatorice", odbrusio joj je na to Matijašević, piše Jutarnji.

"Ne zanimaju nas Vladina rješenja"

"Ljudi žele promjene na način da teret recesije i krize snose i oni koji su se obogatili 90-ih godina, a ne samo radnici i umirovljenici", poručio je Uranija nakon što je presica nastavljena.

Koordinator sindikalnih središnjica imao je primjedbe i na neke izjave izrečene tijekom jučerašnjeg radnog ručka predstavnika Udruge poslodavaca i premijerke Jadranke Kosor. "Radi se o neodmjerenoj izjavi predsjednika Hrvatske udruge poslodavaca Damira Kuštraka kojom je aludirao na to da peticiju potpisuju nezaposleni i umirovljenici. A ja mu kažem da je to laž, jer je peticiju potpisalo preko 300 tisuća građana od kojih je većina zaposlenih, a oni koji to nisu ili koji su umirovljenici, stavljaju svoj potpis radi svoje djece i svojih unuka", ustvrdio je za Index Matijašević.

Dodao je kako sindikalce u ovom trenutku ne zanimaju Vladina rješenja niti će se odazvati Kosoričinim pozivima na sastanke.

Akcija prikupljanja potpisa počela je prije sedam dana te će trajati do 23. lipnja. Sindikati do tada moraju skupiti oko 449.506 potpisa.

Pročitajte više