Građanska akcija ispred Kulmerovih dvora: Bajiću uhiti Todorića ili radimo građansko uhićenje!

"UJUTRO na blagdan Sveta Tri Kralja odlučili smo se pozvati na doručak kod najvećeg hrvatskog neplatiše i generatora nelikvidnosti kojemu bi se carstvo raspalo onoga trenutka kada bi mu se prestali isplaćivati poticaji iz državne blagajne. Došli smo u posjet ovoj intelektualno sasvim prosječnoj obitelji. Prosječnoj po svemu osim po grabeži i pljački", objavila je jutros Građanska akcija čiji su članovi i simpatizeri jutros ispred ulaza u rezidenciju Ivice Todorića, Kulmerovi dvori, razapeli veliki transparent na kojem piše "Bajiću ovdje su ti milijarde".

Poruka Todoriću, ali i Bajiću

Građanska akcija napominje u svojoj obavijesti da obitelj Todorić ulazi u treću generaciju osuđivanih lopova i pljačkaša stoluje u Kulmerovim dvorima i sa brda nadgleda vojsku svojih potplaćenih ili uopće neplaćenih robova.



"Pozvali smo se na ovaj doručak jer smo čuli kako si je Todorić umislio da posjeduje pristupnu cestu i javno površinu koja okružuje zamak i da se tu obični građani nemaju što šetati ili ne daj bože fotografirati njegove dvore", kažu u Građanskoj akciji kojima je očigledno neposredan povod bila priča objavljena jedino na Indexu o grubom napadu zaštitara Todorićevih na obitelj Meštrović. 


"Da bi mu doručak prisjeo, pobrinuli smo se sa transparentom. Moramo vam priznati da nismo bas naišli na općepoznato hrvatsko gostoprimstvo. Da budemo precizniji, mali Ivica se zaključao a na vrata postavio pse čuvare u uniformi. Međutim, to nas nije spriječilo da se fotkamo kraj njegovih dvora i da pošaljemo poruku našem vrlom "inspektoru Clouseau" Bajiću kako su građani bez policijskog i istražiteljskog iskustva uspjeli locirati pokradene milijarde", navodi se u obavijesti.

Todorić kriv za ratno profiterstvo, kriminal u pretvorbi, žito, Kamensko...

Građanska akcija u svom proglasu Todorića optužuje za: ratno profiterstvo, kriminal u pretvorbi i privatizaciji, ne plaćanje poreza i doprinosa, komunalnih pristojbi i naknada, krađu i preprodaju žita te utaju poreza i drugih davanja, protuzakonito ishodovanje papira za građevinu gdje stoluje i za uništavanje tvrtke Kamensko zajedno sa svojim "pajdašem Pavićem".



"Sada očekujemo i zahtijevamo da državno odvjetništvo izda nalog policiji po ovom našem nalazu i izvrši uhićenje Todorića i privede ga kod istražnog suca da mu se odredi pritvor", stoji u proglasu u kojem se dodaje da ukoliko Bajić ne postupi po zakonu i uhiti sumnjivca napraviti građansko uhićenje i zadržati ga do dolaska policije.

Mi ćemo ga uhititi!

"Podsjećamo da svaki građanin ima pravo zadržati počinitelja kaznenog djela do dolaska policije. Možda ovoga puta nismo uspjeli uhititi Todorića ali mi se ne predajemo tako lako pa ćemo nastaviti dok isti ne završi iza rešetaka", zaključuje se na kraju.

Pročitajte više