Gradonačelnica Iloka povećala je plaću sebi i svom zamjeniku

Foto: Hina

GRADSKO vijeće Iloka povećalo je plaće gradonačelnici Marini Budimir i njezinom zamjeniku Josipu Kovaču na prošlotjednoj sjednici, izvijestio je Glas Slavonije. Koeficijent za Budimir povećan je s 3,1 na 4,30, a za Kovača s 2,0070 na 3,44. Gradonačelnica Budimir rekla je da je razlog povećanja plaća usklađivanje u odnosu na funkciju koju netko obavlja te odgovornost koju preuzima. Prema imovinskoj kartici njena plaća je dosad iznosila 9647 neto, odnosno 12.059 bruto. A ovim povećanjem koeficijenta njena bruto plaća sada iznosi 16727 kuna.

"Postojale su dvije mogućnosti - ili da se povećava nama plaća u odnosu na sve ostale ravnatelje i pročelnike ili da se svima na neki način smanji plaća. Do sada je plaća zamjenika gradonačelnice bila puno manja u odnosu na pročelnike i to je trebalo uskladiti u odnosu na funkciju koju obavlja i obveze koje ima", istaknula je Budimir i dodala kako onaj tko vodi Grad ima i veliku odgovornost te kako i njezin zamjenik odrađuje puno poslova pa treba imati plaću barem u rangu pročelnika.

Ovu odluku nije podržao oporbeni HDZ čiji su vijećnici komentirali kako je gradonačelnica na to odgovorno mjesto, kako kaže, došla svojom voljom, a dužnosnik ima i službeni automobil na raspolaganju 24 sata, naknade za putovanja i dnevnice.

Budimir je na to odgovorila kako su dvije godine vodili Grad Ilok s jednom od najnižih plaća u Hrvatskoj.

Pročitajte više