gradonačelnica šuica primila predstavnike mostarske matice hrvatske

Dubrovačka gradonačelnica Dubravka Šuica i direktor Dubrovačkih ljetnih igara Ivica Prlender razgovarali su danas s predstavnicima Matice hrvatske iz Mostara o 5. međunarodnoj kulturnoj manifestaciji ´Dani Matice hrvatske´, koja će se od 21. travnja do 31. svibnja održati u Mostaru.

U 40-ak dana predstavit će se najveći kulturni dometi Hrvatske u dramskom i glazbenom programu, koji vodi maestro Vjekoslav Šutej, glazbeni ravnatelj Dubrovačkih ljetnih igara, rečeno je.

Dubravka Šuica je istaknula da bi se suradnja s Maticom hrvatskom u Mostaru trebala pojačati tijekom cijele godine.

Gradonačelnica Dubrovnika sastala se danas i s predstavnicima Društva glazbenih i plesnih pedagoga Hrvatske u povodu državnog natjecanja koje će se od 8. do 13. travnja održati u Dubrovniku.

Na tom natjecanju, koje će se treći put održati u Dubrovniku okupit će se oko 500 mladih glazbenika i plesača koji će pokazati svoje znanje i umijeće.

Predsjednik Društva glazbenih i plesnih pedagoga Hrvatske Frano Matušić rekao je kako će u listopadu 2004. Dubrovnik biti domaćin Europskom natjecanju mladih glazbenika, što je prvi put da to natjecanje izlazi izvan granica Europske unije.

Pročitajte više