Gradonačelnik Korčule bio je na tulumu kod odvjetnika Lozice, nalaz mu je negativan

Foto: FaH

GRADONAČELNIK Korčule Andrija Fabris bio je među uzvanicima na rođendanskoj proslavi odvjetnika Pere Lozice u beach baru Moro na otočiću Vele Stupe, preko puta Korčule. Gradonačelnik Fabris u razgovoru za Index kaže kako je obavio imunološki test iz krvi, koji je negativan, te da nema nikakvih simptoma ni zdravstvenih problema. 

>> Odvjetnik na čijem je rođendanu pjevala Badrić potvrdio Indexu: Da, zaražen sam

"Bio sam na proslavi rođendana gospodina Pera Lozice na otočiću Vele Stupe, gdje sam se zadržao do 20:30, kada sam otišao na utakmicu završnice Kupa Hrvatske za juniore na plivalište KPK u Korčuli. Prema preporuci epidemiologinje dr. Komparak, izbjegavam  boravak s više ljudi u zatvorenim prostorima bez korištenja zaštitne maske, na otvorenim prostorima se držim tjelesne distance te, slijedom navedenog, ne odlazim u svoj ured, već se nalazim na godišnjem odmoru", rekao je gradonačelnik Fabris. Tvrdi i kako nema nikakvih zdravstvenih problema. 

"Od testiranja sam obavio imunološki test iz krvi, koji je negativan, a za serološki po riječima dr. Komparak za sada nema potrebe. Do danas nemam nikakvih zdravstvenih problema ni simptoma", rekao je na kraju Fabris. 

>> VIDEO Ovo je sporna zabava na kojoj je pjevala Nina Badrić prije slike s Berošem

Podsjetimo, pjevačica Nina Badrić ovog je vikenda na svom Instagramu objavila fotografiju na kojoj u ljetnom ambijentu pozira s ministrom zdravstva Vilijem Berošom i njegovom suprugom. Badrić je 6. kolovoza pjevala na rođendanskoj proslavi zagrebačkog odvjetnika Pere Lozice, bivšeg vaterpolista i poduzetnika, u njegovom beach baru Moro na otočiću Stupe, preko puta Korčule. Ministar Beroš rekao je u izjavi za Index da Nina Badrić nije nigdje detektirana kao kontakt, da nema određenu mjeru samoizolacije i da smatra da nije bio osobno ugrožen. 

"Ministar je kontaktirao Nastavni zavod za javno zdravstvo gdje je, nakon uvida u podatke, ustvrđeno kako Nina Badrić nije zabilježena kao kontakt nakon spomenutog zbivanja na Korčuli 6. kolovoza te da nitko s tog zbivanja nije bio pozitivan. Nina Badrić nigdje nije detektirana kao kontakt, nema određenu mjeru samoizolacije te sukladno tome ministar nije bio osobno  ugrožen", poručili su iz Ministarstva za Index. 

>> Beroš o kontaktu s Ninom Badrić: Nitko s proslave na kojoj je bila nema koronu

Odvjetnik Lozica potvrdio je za Index da je obolio od koronavirusa, no rekao je kako vjeruje da se zarazio četiri dana nakon rođendanske zabave. 

"Poznati su kontakti i kako sam se zarazio. Obaviješteni su svi koji su trebali biti obaviješteni. Odgovoran sam. Rođendanska proslava i način na koji sam se zarazio nisu povezani", rekao je Lozica u razgovoru za Index. 

Pročitajte više