Gradonačelnik londonskoga Cityja u posjetu Dubrovniku

Dubrovačka gradonačelnica Dubravka Šuica i njezin zamjenik Frano Matušić primili su danas gradonačelnika londonskoga Cityja Akdermana Gavyna Arthura. L

Tijekom razgovora, u kojima je sudjelovao i britanski veleposlanik u Hrvatskoj Nicholas Jarrold, gradonačelnik Cityja zanimao se za stanje na dubrovačkom području, a posebice za ovogodišnju turističku sezonu.

Dubravka Šuica izvijestila ga je o obnovi dubrovačkih hotela uništenih u srbocrnogorskoj agresiji, ističući da je Gradska uprava nastoji produžiti turističku sezonu s ljetnih mjeseci na cijelu godinu.

"Zato nam je posebno važno osigurati kvalitetnu prometnu povezanost, a posebno bolju cestovnu mrežu", dodala je dubrovačka gradonačelnica.

Istaknula je kako je prioritet Hrvatske ulazak u Europsku uniju godine 2007., čemu će Dubrovnik, kao grad koji nije iznimno važan samo za Hrvatsku, nego i za cijelu regiju, također pridonijeti.

Gradonačelnik londonskoga Cityja Akderman Gavyn Arthur prošetao se Starim gradom i posjetio Konavle, a u Cavtatu se sastao s općinskim načelnikom Lukom Kordom. U pratnji ministrice turizma Pave Župan Rusković posjetio je nakon toga Čilipe i rt Oštro na Prevlaci.

Kako je najavljeno, tijekom boravka u Hrvatskoj gradonačelnik londonskoga Cityja sastat će se i s hrvatskim predsjednikom Stjepanom Mesićem, ministrom gospodarstva Ljubom Jurčićem i guvernerom Hrvatske narodne banke Željkom Rohatinskim, a predviđen je i sastanak s predsjednikom Vlade Ivicom Račanom.

(Hina) hš sp

Pročitajte više