Djeci u Moskvi zbog koronavirusa produženi praznici

Foto: EPA

MOSKOVSKI gradonačelnik Sergej Sobjanin rekao je danas da će Moskva produljiti listopadske školske praznike na dva tjedna, u sklopu mjera zaustavljanja širenja koronavirusa.

Sobjanin je danas rekao da učenici neće ići u školu između 5. i 18. listopada

Mjera slijedi prošlotjednu Sobjaninovu preporuku da svi sa zdravstvenim problemima i oni stariji od 65 godina ostanu kod kuće.

Sobjanin je danas rekao da učenici neće ići u školu između 5. i 18. listopada te pozvao roditelje neka osiguraju da njihova djeca ostanu kod kuće za vrijeme tog razdoblja.    

"Danas na djecu otpada značajan udio zaraženih, a često nemaju simptoma", napisao je Sobjanin na svojoj internetskoj stranici. Kad dođu kući, lako mogu prenijeti virus odraslima i starijim članovima koji mogu razviti teže oblike bolesti, rekao je.

Izvori su prošli tjedan rekli Reutersu da su moskovske bolnice dobile upute da oslobode stotine kreveta za pacijente od covida-19 kao odgovor na oštro povećanje broja slučajeva. Kremlj je prošli tjedan rekao kako ne planira nametnuti strogu karantenu unatoč sve većem broju novih slučajeva covida-19.

Rusija je danas prijavila 8232 nova slučaja koronavirusa u posljednja 24 sata

Rusija je danas prijavila 8232 nova slučaja koronavirusa u posljednja 24 sata te sada zemlja ima ukupno 1.167.805 slučajeva. Vlasti su rekle da je 160 ljudi umrlo te je sada broj smrtnih slučajeva 20.545. Rusija je četvrta u svijetu po broju zaraženih. 

Pročitajte više