Gradonačelnik Slavonskog Broda spas od bankrota traži kod Europske komisije

MIRKO DUSPARA, gradonačelnik Slavonskog Broda, sutra će se, u sklopu svojih nastojanja da spriječi rasprodaju gradske imovine na javnoj dražbi zbog napuhanog duga prema Novogradnji, susresti s predstavnicima delegacije Europske komisije u Hrvatskoj.

S europarlamentarcima će Duspara razgovarati o mogućnostima pokretanja sudskih i drugih postupaka vezanih uz bankrot Slavonskog Broda. Susret gradonačelnika Slavonskog Broda i delegacije EK održat će se u Zagrebu, na Trgu žrtava fašizma 6 u 15 sati, a na njega su pozvani i novinari.

Duspara je danas priopćenjem odgovorio i na jučerašnju izjavu odvjetnika Novogradnje Željka Švedla. "Ovim priopćenjem za medije Grad Slavonski Brod još jednom potvrđuje da nije primio nikakav službeni prijedlog nagodbe. Odvjetnik Švedl je, naime, zatražio da se povuče prijedlog za otvaranje stečaja nad tvrtkom Novogradnja te da se time riješi dug Novogradnje Poreznoj upravi u ukupnom iznosu od 21 milijun kuna", navodi se u Dusparinom priopćenju.

"Prijedlog za otvaranje stečaja tvrtke podnijela je Porezna uprava zastupana po županijskom Državnom odvjetništvu. Tako je stranka u ovom postupku Porezna uprava, odnosno Republika Hrvatska, a ne Grad Slavonski Brod. Gradonačelnik ističe da i dalje stoji pri tvrdnji da se radi o imovini Hrvatskog fonda za privatizaciju, odnosno Republike Hrvatske", zaključuje se u priopćenju.

Pročitajte više