Gradonačelniku Imotskog treće suđenje za štetu u gradskoj blagajni

Foto: imotski.hr

VRLO se teško bistri slučaj imotskog gradonačelnika Ante Đuzela za prevaru u službi i krivotvorenje službene isprave, odnosno, lažirane putne naloge za Zagreb i spavanje u hotelu Westin.

Županijski sud u Splitu po drugi je put ukinuo nepravomoćnu presudu te je predmet vraćen na ponovno, treće suđenje po redu.

Đuzela, tajnika Ivu Šućura i vozača Vladu Petrušića terete da su oštetili Grad Imotski za 36 tisuća kuna ispostavivši lažne račune hotela Westin.

Na koncu prvog suđenja su oslobođeni pa je presuda ukinuta. Potom su osuđeni, ali ni ta presuda nije prošla žalbeni test.

Bez posljedica

Afera je inače pukla davne 2008. godine, dok su djela počinjenja 2005. i 2006. godine, dakle prije više od 10 godina, a slučaj još nije pravomoćno okončan.

Đuzelu inače nije nimalo naštetio. Ulazi u dvanaestu godinu na čelu Imotskog, čak ni promjena stranačkog dresa, nije poljuljala njegovu poziciju.

Jučer je najavio da se neće više kandidirati, ali mnogi u HDZ-u to drže pilom naopako te očekuju da se Đuzel ipak pojavi u trci za još jedan mandat na čelu Imotskog, unatoč nedavnoj prijavi splitske policije za lažiranje invalidnosti.

Pročitajte više