VIDEO Grbin: Ako SDP nastavi zabijati glavu u pijesak, budućnost mu nije dobra

Screenshot Index

PREDSJEDNIK SDP-a Davor Bernardić rekao je da mu je Predsjedništvo stranke dalo povjerenje, osim Bojana Glavaševića i potpredsjednika stranke Peđe Grbina koji se izuzeo od glasovanja. Peđa Grbin napustio je sjednicu Predsjedništva.


Još se vodi rasprava o sankcioniranju

"Predsjednik SDP-vas je obavijestio da smo se Glavašević i ja izuzeli od glasovanja. Razlozi tome su što predsjedništvo SDP-a nema nikakve statutarne temelje za odlučivanje o povjerenju predsjedniku, već je to na drugim tijelima. Prije svega, na konvenciji stranke, a donekle i na Glavnom odboru koji može dvotrećinskom većinom odlučiti o raspisivanju izvanrednih izbora. Imajući u vidu da se radi o odluci koja nije na Predsjedništvu, smatrao sam da nema nikakvog razloga da u takvom nestatutarnom odlučivanju sudjelujem.

Međutim, predsjednik stranke je dobio jednoglasnu potporu od onih koji su sudjelovali. Stoga sam povukao svoj prijedlog o sazivanju konvencije jer je očito da nema sluha za ove prijedloge. Tužan sam zbog jedne situacije koja se dogodila na Predsjedništvu. A to je da mi nismo raspravljali nijednom riječju da li je Davor Bernardić dobro ili loše vodio stranku u ovih 9 mjeseci. Nijednom svojom riječju se nije osvrnuo na pad rejtinga stranke. Jedino o čemu se razgovaralo je odgovornost nekih drugih, uključujući i mene, za narušavanje ugleda stranke.

Trenutno se još uvijek vodi rasprava o tome treba li sankcionirati kolege iz stranke. Predloženo je sankcioniranje Miranda Mrsića i Milanke Opačić. Kad sam shvatio da ih se planira isključiti, da stranka odlučuje i o mojoj odgovornosti, napustio sam sjednicu Predsjedništva dok se ne donese odluka o mojoj odgovornosti. Ovisno o tome, ovisit će hoću li sutra biti član stranke", rekao je Grbin.

Kako procjenjujete budućnost SDP-a?


"Prije nego sam došao na sjednicu rekao sam kako je SDP imao izuzetan doprinos razvoju Hrvatske i borit ću se da to bude i ubuduće. Ukoliko se SDP nastavi ponašati kao zadnjih 9 mjeseci, a to je zabijanje glave u pijesak pred stvarnim problemima u funkcioniranju i činjenici da nemamo konkretan odgovor na ozbiljne probleme s kojima se Hrvatska suočava, bojim se da budućnost SDP-a neće biti dobra", rekao je.

Na upit hoće li sam podnijeti ostavku, rekao je kako će se truditi učiniti SDP boljim.

Doznajemo i kako su Mirando Mrsić i Milanka Opačić preživjeli raspravu o sankcioniranju. Rajko Ostojić rekao je da se o izbacivanju iz stranke nije ni raspravljalo.




 

Pročitajte više