Grbin: Crnojine prijetnje registrima mačji su kašalj za ono što nam sprema Hasanbegović

Foto: FAH

NEDOSTATAK kvoruma, odnosno nedolazak zastupnika saborske većine, spriječio je saborski Odbor za obrazovanje, znanost i kulturu da u "službenoj formi" od ministra kulture čuje razloge zbog kojih je smjenio Povjerenstvo za neprofitne medije i nakon toga donese određeni zaključak.

Tu je činjenicu komentirao na svojem Facebook profilu Peđa Grbin.

"Danas se u Hrvatskom saboru dogodilo nešto vrlo zanimljivo: nadležno radno tijelo Hrvatskog sabora, Odbor za obrazovanje, znanost i kulturu, trebalo je raspravljati o radu ministra Hasanbegovića, konkretno, o njegovoj odluci o raspuštanju Stručnog povjerenstva za neprofitne medije, koju je odluku ministar bez javne rasprave, konzultacija, najave ili ičega drugoga, donio prije pet dana.

Međutim, sjednica se nije održala, a nije se održala zato što na nju nisu došli članovi Odbora, zastupnici HDZ-a, Mosta i još nekih stranaka koje čine vladajuću većinu. Iako je sjednicu sazvala predsjednica Odbora koja također dolazi iz te većine.

Pokazali su kako žele upravljati Hrvatskom

Time ne samo da su pokazali na koji način misle upravljati Hrvatskom u mandatu kojeg su dobili, već su pokazali da im, unatoč tome što su im do jučer bila puna usta priča o važnosti Sabora i vraćanja digniteta njegovom radu, do tog Sabora i hrvatske javnosti nije nimalo stalo.

A koliko je novu vlast briga za javnost, proklamiranu transparentnost u odlučivanju, slobodu govora i medija, najbolje se vidi iz objašnjenja ministra Hasanbegovića zbog čega je ukinuo Stručno povjerenstvo: "Dakle, ovdje se ne radi o nezadovoljstvu sastavom i članovima vijeća, već isključio o činjenici da to Povjerenstvo više nema svoju svrhu i neće biti potrebe za stručnim povjerenstvom."

Nakon obrazloženja, upitan o tome tko će sada donositi odluku o financiranju neprofitnih medija, odnosno, hoće li ih se uopće financirati, dodao je: "Ako nema potrebe za stručnim povjerenstvom, onda zaključite sami....."

Je li ovome išta potrebno dodati? Osim da mi se čini da su Crnojine prijetnje registrima bile mačji kašalj za ono što nam sprema Hasanbegović...", napisao je Grbin.

Pročitajte više