Grbin: Ovo je prijelomni trenutak. Stavljam ego sa strane i zovem Možemo u koaliciju

Foto: Pixsell/ Luka Stanzl

Za šefa SDP-a Peđu Grbina današnji skup oporbe je prijelomni trenutak pa ponovno poziva sve stranke centra i ljevice na zajednički izlazak na izbore.

U intervjuu za N1, koji će u cijelosti biti objavljen sutra, predsjednik SDP-a objasnio je zašto smatra da ujedinjena opozicija zajedničkim izlaskom na izbore može srušiti HDZ i koga sve poziva na tu ujedinjenu listu. Spreman je, kaže, svoj ego staviti po strani za taj cilj i traži od ostalih da budu odgovorni i učine isto.

"Nemam pravo svoj ego staviti ispred potreba zemlje"

"Idemo u razgovore, vrata otvaramo širom, smatramo da je zajednički nastup ovih stranaka jedan od načina da promjenu olakšamo", rekao je Grbin.

Na pitanje znači li to da ponovno zove u koaliciju Možemo, koji je već odbio takvu koaliciju, Grbin je rekao: "Moramo, to je naša obveza…Imam li ja u ovom trenutku pravo svoj ego staviti ispred onog što je potreba zemlje u kojoj živimo? Ma nema šanse, ne mogu."

"Mi sve zovemo opet na razgovore koji vide, znaju i mogu pridonijeti da se Hrvatska promijeni jer je ovo prijelomni trenutak", rekao je Grbin.

Pročitajte više