Grbin se upisao u "izdajnike": "srbočetničkokomunističkoudbaškopartizanski zločinac"

Foto: FAH

PEĐA GRBIN na svojem se Facebook profilu osvrnuo na registar izdajnika kojeg je najavio novi ministar branitelja Mijo Crnoja, a kojem je potporu pružio Tomislav Karamarko, prvi potpredsjednik nove Vlade. Grbin se također i upisao u "registar izdajnika", kao razlog je naveo to da je "srbočetničkokomunističkoudbaškopartizanski zločinac".

"Nisam mislio niti planirao pisati o registru izdajnika. Bio sam uvjeren da će to ostati jedna marginalna izjava jednog marginalnog čovjeka i tek jedna nevažna crtica u povijesti suludih prijedloga s kojima se hrvatska politička javnost susretala.
Bio sam u krivu. O, kako sam bio u krivu. Jer onog trenutka kada predlagatelj takvog registra postane ministar u Vladi Republike Hrvatske, kada iza njega stane parlamentarna većina pa onda još i prvi potpredsjednik Vlade, s ovlastima zamjenika premijera, Tomislav Karamarko podrži takav registar: http://www.index.hr/…/karamarko-podrzao-regista…/870217.aspx tada pitanje registra izdajnika postaje ozbiljan problem za demokraciju i građane ove zemlje.

U nekoliko posljednjih mjeseci mogli smo na primjeru Poljske pratiti kako izgleda kada se zatire demokracija i sloboda govora u ime nacionalnih interesa. Također, mogli smo i vidjeti da Europa ne šuti i reagira na to i da Poljskoj prijeti suspenzija iz tijela odlučivanja upravo te Europe, za koju smo se toliko borili da u nju uđemo.

Zbog toga, pozivam sve vas koji se ne slažete s ovakvim prijedlozima i ovakvim vođenjem politike da posjetite stranicu Registar izdajnika, link na koju dijelim i pridružite se popisu "izdajnika".
I za kraj, da ne griješim dušu, zahvaljujem drugom potpredsjedniku Vlade, Boži Petrovu na odlučnom stavu da neće dopustiti takav registar i nadam se da se, u koalicijskom pregovaranju koje će očito uslijediti, neće oko toga predomisliti", napisao je Grbin.

 

Nisam mislio niti planirao pisati o registru izdajnika. Bio sam uvjeren da će to ostati jedna marginalna izjava jednog...

Posted by Peđa Grbin on Sunday, January 24, 2016

Pročitajte više