Grmljavinsko nevrijeme na Jadranu, kiša potopila ulice u Istri i Dalmaciji

NEVRIJEME je noćas zahvatilo dio Dalmacije, a jučer je bilo i grmljavinskih pljuskova u Istri. 

Prema podacima mreže postaja Pljusak.com, u Zlarinu su posljednja 24 sata, do 1 sat iza ponoći, pale ekstremne 122 litre kiše po kvadratnom metru. Većina te kiše pala je posljednjih šest sati.

Na šibenskom području tijekom prosinca prosječno padne 93 litre kiše po kvadratnom metru, što znači da je količina oborina koja je pala posljednjih nekoliko sati premašila mjesečni prosjek.

Tuča u Dalmaciji

U dijelu Dalmacije pada tuča, ali zasad nema dojava o mogućoj šteti. Obilne oborine bile su praćene vrlo intenzivnom grmljavinom, kao da se radi o toplijem dijelu godine, a ne da smo 24 sata od prvog dana kalendarske zime. Bez obzira na obilne oborine, noć je natprosječno topla pa u mnogim dijelovima Dalmacije temperatura doseže 15 Celzijevih stupnjeva, javlja Dalmacija Danas.

Grmljavinski pljuskovi pogodili su i Istru, a jučer je jedan jačeg intenziteta zabilježen na jugu. Vjetar, kiša i plima nastali su kao rezultat duboke ciklone, a najavljuje se kako će tlak u nedjelju pasti ispod 980 hPa. 

Naime, ulice u Puli su pod vodom, a čini se kako se vrijeme neće smiriti do nedjelje poslijepodne, javlja IstraMet

Danas će na zapadu i jugu Istre ojačati jugo koje na moru može imati olujne udare. 

U noći sa subote na nedjelju očekuje se pretežno oblačno vrijeme s kišom, naročito u noći i prijepodne kada se lokalno očekuju obilne količine. Prestanak oborina i kidanje naoblake očekuju se u nedjelju poslijepodne.  

Pročitajte više