Grmoja demantirao medije: Nisu potvrđeni MOST-ovi ministri

Foto: FAH

GLASNOGOVORNIK MOST-a NIkola Grmoja za Index je demantirao natpise pojedinih medija koji su izjavili da su potvrđena imena MOST-ovih ministara.

"To nije istina, oni nisu potvrđeni ministri. Još nije ni bilo usuglašavanja s Oreškovićem jer se tek vratio iz Austrije", rekao je Grmoja.

Naime, pojavili su se natpisi da će Tomislav Panenić, načelnik općine Tompojevci u istočnom djelu Vukovarsko-srijemske županije, navodno biti novi ministar gospodarstva.

Čeka se potvrda od Oreškovića

Objavio je to Novi list dodajući kako su Domoljubna koalicija te Tihomir Orešković dali suglasnost za Panenića te Slavena Dobroviću, koji bi vodio  Ministarstvo zaštite okoliša i prirode i Davora Romića koji bi vodio Ministarstvo poljoprivrede za koje je do jučer gotovo sigurna bila Ružica Vukovac.

Podsjetimo i kako Panenić u razgovoru za Index nije želio potvrditi ovu informaciju. Kazao je kako nije u redu da se raspravlja o imenima dok sve ne bude potvrđeno od strane Oreškovića.

Mandatar Orešković danas je novinarima još jednom potvrdio kako će on imati završnu riječ pri odabiru ministara, a dodao je i kako će imati pravo i sam predlagati ministre.

Pročitajte više