LOKALNI IZBORI

Grmoja o policijskoj zaštiti Tomaševića: Ne znam čemu takva dramaturgija

Foto: Patrik Macek/PIXSELL

SABORSKI zastupnik i glavni tajnik Mosta Nikola Grmoja smatra kako je policijska zaštita stranke Možemo na današnjoj konferenciji za novinare u Zagrebu malo pretjerana i kaže da ne zna "čemu takva dramaturgija".

"Osobno sam bio na sudu s gospodinom Pripuzom i mnogim moćnim ljudima u gradu Zagrebu i nikada nisam tražio bilo kakvu zaštitu policije. Mislim da je to malo pretjerano, ali dobro, ako se Tomašević pribojava da bi mu se nešto moglo dogoditi i ako će mu to pomoći, nemam osobno ništa protiv toga. No čini mi se sve to malo pretjerano", rekao je Grmoja u Podstrani.

I Raspudić je bio u Podstrani, evo što on kaže na policijsku zaštitu Tomaševića

Saborski zastupnik, nezavisni Nino Raspudić rekao je pak za indicije o policiji na skupu stranke Možemo da je svaki dan s djetetom u parku, vozi se tramvajem, hoda među ljudima, ide na plac, u trgovinu i nije nikada osjetio nikakvu neugodnost ni ugrozu.

"Ako su postojale neke ozbiljne naznake, ne bi se šalio na taj račun, već treba imati zaštitu", rekao je i dodao da je to nepotrebno ako je riječ samo o nekoj dodatnoj predizbornoj dramaturgiji na kraju kampanje. Policija zna najbolje, smatra Raspudić, koji je također bio u Podstrani.

Tomašević: Postoji komunikacija između nas i policije

Tomašević je danas ispred zagrebačke Gradske uprave na pitanje novinara ima li policijsku pratnju odgovorio da o tome treba pitati policiju jer se on i njegovi kolege ne bave procjenom sigurnosti.

"Postoji neka komunikacija između nas i policije oko toga kakvi su sigurnosni rizici. Međutim, oni donose takve odluke, ne mogu govoriti u ime policije oko toga", rekao je Tomašević.

Grmoju su novinari pitali i da komentira današnju izjavu Andreja Plenkovića u Dubrovniku, po kojoj je kandidatura Bože Petrova za župana apsurdna jer se zalaže za ukidanje županija. Grmoja je odgovorio kako je Plenković vladinim zrakoplovom došao u Dubrovnik, bez ikakvih premijerskih obveza, sudjelovati u kampanji svojih kandidata te da taj napad pokazuje da se pribojavaju rezultata Bože Petrova u toj županiji.

O napadu HDZ-a: Raduje nas i veseli

"Još jučer su počeli s napadom na službenoj stranici HDZ-a. Nas to raduje i veseli, a što se tiče ukidanja županija, one na ovakav način kako su se do sada vodile svakako nisu nešto što je potrebno hrvatskom narodu. No kada bismo maknuli šerife koji upravljaju u županijama i ako bismo maknuli statiste kao što je Nikola Dobroslavić, koji ništa nije radio osim što je putovao po Europi i Bruxellesu, onda ima smisla da takve županije postoje s aktivnim županom, županom s inicijativom, kao što će biti Božo Petrov. Dubrovačko-neretvanska županija sigurno ima svoju svrhu i smisao", istaknuo je Grmoja.

Raspudić je za komentar Plenkovića u Dubrovniku rekao da državnu administraciju treba pojednostaviti te ići u smjeru jačanja većih, jačih i samoodrživih općina i polaganog dokidanja županija.

"Dok se ne dođe do tog optimuma, mi se moramo igrati unutar administrativnog okvira koji tu jest danas i stoga ne vidim nikakvog problema da se ljudi kandidiraju za načelnike, gradonačelnike, za župane i za saborske zastupnike. Smatramo da bi u boljoj budućnosti sve to trebalo izgledati djelomično drugačije, jednostavnije i funkcionalnije", zaključio je Raspudić.

Grmoja i Raspudić poduprli su u Podstrani kandidatkinju Mosta Kristinu Jerčić, koja je ušla u drugi krug za načelnicu te općine. Prije toga su bili u Imotskom, gdje su poduprli Brunu Rebića, koji se u drugom krugu bori za dužnost gradonačelnika.

Pročitajte više