Desna ruka Bože Petrova za Index: Prgomet ne govori istinu

Foto: Facebook (MOST)

DRAGO PRGOMET u medijima je izjavio da nije imao priliku reći Boži Petrovu o čemu se radilo na sastanku s Milanovićem jer mu se Petrov, tvrdi, nije javljao. Međutim iz MOST-a oštro opovrgavaju njegove izjave.

Desna ruka Bože Petrova, ujedno i glasnogovornik MOST-a Nikola Grmoja za Index je danas prokomentirao cijelu situaciju te građanima poručio da MOST nastavlja pregovore i s SDP-om i s HDZ-om, bez obzira na kako navodi, Milanovićeve spletke i pokušaj rušenja MOST-a.

"Nama je u interesu budućnost ove zemlje"

"Mi ćemo i dalje nastaviti razgovore i s Milanovićem i Karamarkom bez obzira što je Milanović ovo napravio s Prgometom jer je nama u interesu Vlada nacionalnog jedinstva i budućnost ove zemlje", rekao je Grmoja.

Naglasio je kako sve što je Prgomet izjavio apsolutno nije istina.

Petrov je tvrdi zvao Prgometa i tek kad se uspio čuti s njim i reći mu za odluku Nacionalnog vijeća MOST-a, tek su kaže, tada išli s priopćenjem u medije, tako da nije navodi, istina da je Prgomet iz medija saznao za njegovo isključivanje iz MOST-a.

Sve je to dodaje, vrlo lako provjeriti jer postoji popis poziva. Detaljno nam je objasnio i kako je išao cijeli razvoj događaja.

"Mediji su pitali Petrova već u srijedu odlazi li Prgomet i odvodi 10 članova"

"Prvo se Prgomet nije pojavio u srijedu navečer na našem sastanku Nacionalnog vijeća jer je rekao da mu nije dobro, a mi smo imali sastanak i on je to znao.

Nakon sastanka Petrov je izašao i tamo su ga već neki mediji pitali je li istina da Prgomet odlazi i odvodi 10 članova, a još se Božo naivno nasmijao tome i rekao da to definitivno nije istina.

Kad smo se vozili prema Metkoviću Božo je nazvao Prgometa i iz zezancije mu rekao čujem da odlaziš, koliko odvodiš ljudi. Ovaj se isto našalio, ali nije mu ništa rekao za sastanak s Milanovićem.

Kasnije smo iz medija doznali da je Prgomet išao kod Kotromanovića naći se s Milanovićem. Božo je potom odmah zvao Prgometa i to nekoliko puta i ovaj mu se nije javljao", kazao je Grmoja.

Napomenuo je da mu se Prgomet javio tek drugi dan, u četvrtak između 11 i 12 sati.

"Prgomet se sad izvlači"

Petrov mu je tada u razgovoru rekao za stav Nacionalnog vijeća i onda su tek, tvrdi išli u medije.

"Bez obzira što nam je Prgomet to napravio i išao mimo nas, Božo mu je prvom odlučio reći što misle ljudi u MOST-u i kakav imaju stav. Ne bi nikad išli s obraćanjem medijima bez da smo njega prvo zvali jer je to ispod svakog nivoa, a to nikad ne bi sebi priuštili.

Sve je ovo što je kasnije Prgomet izjavio je neistina i pokušaj nekog izvlačenja, ali dobro tako je kako je, mislim žao nam je svima zbog toga", zaključio je Grmoja.

Na upit kad kreću u nove pregovore i kad imaju zakazane sastanke s HDZ-om i SDP-om, kazao je da nemaju ništa definirano.

"Ne znam kad ćemo se naći, hoće li to biti danas ili ne. Petrov i ja smo sad u Metkoviću", rekao je na kraju Grmoja.

Pročitajte više