Habijan o listi HDZ-a i HSU-a za Varaždin: Imamo poduzetnike, mlade, branitelje...

Foto: Patrik Macek/PIXSELL

Predsjednik varaždinskog HDZ-a saborski zastupnik Damir Habijan, koji je nositelj liste HDZ-a i HSU-a na prijevremenim izborima za Gradsko vijeće Varaždina, rekao je danas da su na njihovoj listi zastupljeni svi segmenti društva, a polovica je žena.

Koalicija HDZ-a i HSU-a na konferenciji za medije danas je predstavila kandidacijsku listu za prijevremene izbore za varaždinsko Gradsko vijeće koji će se održati u nedjelju, 16. travnja, naglasivši da su izbori prilika za Varaždin.

Na listi 10 žena i 11 muškaraca

Nositelj liste i predsjednik varaždinskog HDZ-a Habijan pojasnio je kako je na njihovoj listi 10 žena i 11 muškaraca, a među prvih sedam kandidata četiri su žene.

"Ako pogledamo cijelu listu, zastupljeni su svi segmenti društva. Od poduzetnika, predstavnika mladeži, branitelja, pa do sportaša", rekao je.

Habijan je istaknuo da građani Varaždina na ove izbore ne izlaze zbog HDZ-a, već zato što SDP-ov gradonačelnik Neven Bosilj nije uspio osigurati dovoljan broj ruku za izglasavanje proračuna.

Na listi i bivši zamjenik šefa policije i načelnik PU varaždinske i splitsko-dalmatinske

Druga na listi HDZ-a i HSU-a je liječnica Spomenka Kiđemet-Piskač koja je poručila kako će svi kandidati s liste, neopterećenim podmetanjem, raditi ono što je najbolje za građane.

Bivši zamjenik ravnatelja policije te načelnik policijskih uprava varaždinske i splitsko-dalmatinske Dražen Vitez, inače aktualni predsjednik Nogometnog kluba Varaždin treći je na listi, a u politiku se, kaže, uključio kako bi dao svoj doprinos u rješavanju problema grada Varaždina.

Tamara Ljubić Zajec, predstavnica Gradske organizacije Hrvatske stranke umirovljenika koja je na listi 18., rekla je kako je sigurna da će suradnja s HDZ-om u Gradu Varaždinu biti jednako dobra kao i u Varaždinskoj županiji.

Pročitajte više