HAC upozorava vozače: Zatvoren sav promet na dionici A6

Screenshot: HAK

HRVATSKE autoceste večeras su poslale upozorenje svim vozačima na autocesti A6 Zagreb-Rijeka.

Zbog oštećenja energetskih kabela na autocesti A6 u tunelu Sopač za sav promet zatvoren je kolnik između čvora Delnice i čvora Kikovica, objavio je HAC. Promet je preusmjeren i vodi se obilaznim pravcima. 

Kabeli oštećeni prilikom prolaska vozila s izvanrednim prijevozom

Oštećenje se dogodilo prilikom prolaska vozila s izvanrednim prijevozom, navode iz HAC-a. Otklanjanje kvara je u tijeku, a iz HAC-a mole korisnike da provjere stanje na cestama prije kretanja na put.

Po izvješću Hrvatskoga autokluba (HAK), na čvoru Delnice u smjeru Rijeke trenutačno je kolona vozila oko dva kilometra, a kratkotrajno se prekida promet i u tunelu Lučice u smjeru Rijeke. 

Kolnici su mjestimice mokri i skliski u Hrvatskom primorju i Gorskom kotaru, gdje ponegdje ima i magle. Mogući su odroni, osobito na cestama u gorju i na Jadranskoj magistrali (DC8). Pojačan je promet na gradskim prometnicama i obilaznicama, a povremeno se vozi usporeno na dionicama gdje traju radovi te HAK poziva vozače da brzinu i način vožnje prilagode uvjetima na cestama.

Oštećem poklopca šahta na Jadranskoj magistrali

Zbog puknuća poklopca vodovodnog šahta na DC8 Jadranskoj magistrali u mjestu Zaton Mali promet teče jednim trakom, uz regulaciju semaforima.

Zbog radova u tunelu Učka večeras od 22 sata do 6 sati ujutro vozit će se uz posebnu regulaciju prometa, naizmjence.

Zbog loših vremenskih uvjeta u prekidu su katamaranska linija Rijeka-Cres-Mali Lošinj i brodska linija Mali Lošinj- Unije-Susak.

Pročitajte više

 

Pročitajte više