HAC zahvaljujući Luki Bebiću bespotrebne reklame platio 700.000 kuna?

HAC JE s tvrtkom Spektar produkcija, izravnom pogodbom, bez javnog natječaja, ugovorio "bespotrebnu" medijsku promociju u vrijednosti od 700 tisuća kuna, a najzaslužniji za to je, prema pisanju Businessa.hr predsjednik Hrvatskog sabora Luka Bebić, jer je Spektar povezan sa Bebićevim sinom Antom u čijem se suvlasništvu nalazi i tvrtka B1 Plakati.

Iz Spektra su te navode demantirali i naveli kako je do suradnje došlo nakon što im je HAC poslao upit o njihovim uslugama medijske promidžbe, a Ante Bebić ne naveo kako nije vlasnik Spektra i nema nikakve veze s tom tvrtkom.

Spektar je od HAC-a dobio zadatak u emisijama Automotiv, Automagazin, Novas i KS Magazin promovirala HAC prilozima koji govore o ENC uređajima i autocestama, iako su istovremeno bili emitirani i u puno gledanijim emisijama poput Hrvatske uživo, Potrošačkog koda i Dobro jutro Hrvatska.

"Ugovor HAC-a i Spektar produkcije jasno pokazuje upletenost Luke Bebića u korupcijske afere iako predsjednik Sabora tvrdi da nema nikakve veze s postavljanjem Prskala na samo čelo HAC-a te njegovim napredovanjem u karijeri. Prskalo je nedavno sam priznao da je za njegov uspon zaslužan Bebić koji ga se pak sad odriče", piše Business.hr uz dodatak kako je Prskalo prilikom postavljanja na mjesto predsjednika Uprave Autoceste Rijeka-Zagreb odmah obilježen kao Bebićev čovjek.

Pročitajte više