HAK: Obvezno palite svjetla na autima. Kolona kamiona na granici sa Slovenijom

Foto: Goran Kovacic/PIXSELL

NA autocesti A3 Bregana-Lipovac kolona je teretnih vozila pred graničnim prijelazom Bregana u smjeru Slovenije, teretna su vozila i na uključnom kraku čvora Bobovica te je otežan prolazak osobnih vozila u smjeru Zagreba, izvijestio je Hrvatski autoklub.

Pojačan je promet na gradskim cestama i obilaznicama, a povremeni zastoji mogući su na dionicama cesta gdje traju radovi. Magla mjestimice smanjuje vidljivost na cestama u unutrašnjosti, na mjestima pod maglom kolnici su vlažni i skliski. HAK podsjeća vozače da je do 31. ožujka i danju na motornim vozilima obavezno korištenje dnevnih ili kratkih svjetala.

Privremena regulacija prometa u zonama glavnih gradskih groblja u Zagrebu provodi se i u srijedu 2. studenoga. U zoni Mirogoj danas od 7:30 do 21 sat zabrana je prometa Mirogojskom cestom od Remetske ceste do rotora i Alejom Hermana Bollea (osim redovitih autobusnih linija ZET–a, taksi vozila i vozila s posebnom dozvolom).

U zoni Miroševac od 7 do 20 sati uvodi se zabrana prometa u Aleji tišine osim za vozila ZET-a i autotaksi vozila. U zoni groblja Markovo polje od 7 do 20 sati uvodi se jednosmjerni promet u Aleji Mira u smjeru istoka (od Zlatarske u smjeru Vugrovečke) za sva vozila osim ZET-a.

U pomorskom prometu nema poteškoća. Na više graničnih prijelaza teretna vozila čekaju na prijelaz granice od jedan sat do četiri sata, na GP-u sa Slovenijom Bregana (Obrežje).

Pročitajte više