HAK: Prometne nesreće i bura otežavaju promet, kolone na cestama

ZA SAV je promet zatvorena državna cesta D6 na izlazu iz Karlovca prema Jurovskom Brodu, kroz naselje Borlin, zbog teške prometne nesreće, izvijestio je HAK.

Na većini cesta prema unutrašnjosti promet je pojačan. Na autocesti A1 Zagreb-Split, u smjeru unutrašnjosti, kolona kod tunela Sveti Rok duga je oko 4,5 kilometra, dok je kod Male Kapele duga oko 2,5 kilometra.
 
Kod naplatnih postaja Lučko, prema Zagrebu, otvoreno je 12 izlaza i kolona je duga oko pet kilometara. Na autocesti A2 Zagreb-Macelj, kod naplatnih postaja Trakošćan, kolona vozila duga je oko dva kilometra.

Na izlazu sa Istarskog ipsilona, prema graničnim prijelazima Kaštel i Plovanija, kolona je duga oko šest kilometara.

Bura otežava promet

Zbog bure, dionicom Jadranske magistrale (D8) između Bakra i Svete Marije Magdalene prometuju samo osobna vozila. Iz istog razloga, Paškim mostom zabranjeno je prometovanje za prvu skupinu vozila (autobuse na kat, vozila s kamp kućicama i motocikle).

Jak vjetar usporava promet na dionicama autocesta A1 Zagreb-Split, od vijadukta Božići do tunela Sveti Rok, te na A6 Rijeka-Zagreb, između čvora Kikovica i tunela Tuhobić.

Kolnici su mjestimice mokri i skliski u Lici, Gorskom kotaru, Slavoniji i dijelu Dalmacije. Na dionici autoceste A1 Zagreb-Split, između čvora Gospić i tunela Sveti Rok, povremeno pada izrazito jaka kiša, gdje je brzina vožnje ograničena na svega 40 kilometara na sat. Vozače se upozorava da brzinu i način vožnje prilagode uvjetima na cestama.

Za sav promet još je zatvorena državna cesta D60 između Ciste Provo i Imotskog, kroz mjesto Krivodol, zbog prevrnutog teretnog vozila.

Gužve i na graničnim prijelazima, trajekt između Krka i Raba ne vozi zbog bure
 
Zbog pojačanog priljeva teretnih vozila prema graničnom prijelazu Macelj, prometna policija ih isključuje iz prometa kod čvora Trakošćan na autocesti A2 Zagreb-Macelj. Na Macelju je pojačan i ulaz teretnih vozila, dok je na Bregani, Kaštelu i Plovaniji pojačan izlaz osobnih vozila. Na ostalim graničnim prijelazima promet je uglavnom rijedak.

U prekidu je trajektna linija Baška-Lopar, između Krka i Raba, zbog bure. Ostali trajekti plove prema redu plovidbe. 

I.M.
Foto: HAK Webcam

Pročitajte više