Hasanbegović za Index: Nisam vidio spornu zastavu, pa nisam malouman

Foto: Hina

ZLATKO Hasanbegović za Index je prokomentirao spornu fotografiju na kojoj se slikao sa simpatizerima koji u ruci drže zastavu sa istaknutim slovom "U". Hasanbegović je rekao kako naprosto nije vidio zastavu u gužvi koja je vladala.

"Među tisućama ljudi stotine su prilazile, oni su se našli, nisam vidio, to je nažalost danak koji se mora platiti", rekao je Hasanbegović za Index.

"Naravno da nisam vidio, zar misle da sam malouman", dodao je.

"Poanta je u demokratskoj Republici Hrvatskoj, svatko tko koristi ustaška ili pseudoustaška obilježja, to predstavlja oblik političke i društvene patologije ili je riječ o provokaciji", rekao je još uvijek aktualni ministar kulture.

Prokomentirao je i brojne prosvjedne note koje posljednjih dana dolaze iz Srbije.

"To je postao dio političkog folklora uoči obljetnice Oluje. Ništa posebno što nije viđeno proteklih godina, bez obzira bio Tadić, Vučić. Nikolić ili bilo tko drugi na vlasti", rekao je Hasanbegović.

Još jednom se osvrnuo na fotografiju sa zastavom i pozvao mlade ljude da ne koriste obilježja propalih ideologija.

"Šaljem poruku mladim ljudima da ne koriste obilježlja propalih država i ideologija, imamo službeni barjak. Ne vidim nikakav razlog da se koriste druga obilježja, bilo u privatne ili javne svrhe", rekao je Hasanbegović.

Pročitajte više