Haški optuženici na izbornoj listi ministra srbijanske policije

DVA HAŠKA optuženika, policijski general Sreten Lukić i general Vojske Jugoslavije Vladimir Lazarević, na izbornoj su listi Liberala Srbije, stranke srbijanskog ministra policije Dušana Mihajlovića.

Ministar policije Mihajlović i general Lukić, aktualni načelnik resora javne sigurnosti MUP-a Srbije, danas su zajedno Republičkoj izbornoj komisiji predali izbornu listu za parlamentarne izbore 28. prosinca, čiji je nositelj Mihajlović, dok je Lukić drugi na listi, a - kako je ministar kazao novinarima - Lazarević, "zbog bolesti", zauzima kraj liste od 250 predloženih zastupničkih imena.

I Lukić i Lazarević su, zajedno s generalima Vlastimirom Đorđevićem i Nebojšom Pavkovićem, u listopadu ove godine optuženi u Den Haagu za zločine protiv čovječnosti nad kosovskim Albancima, te kršenje zakona i običaja rata za sukoba na Kosovu 1999. godine.

Već ranije su predane izborne liste Srpske radikalne stranke, čiji je nositelj haški optuženik Vojislav Šešelj, kao i Socijalističke partije Srbije sa Slobodanom Miloševićem kao nositeljem liste, a najavljena je i kandidatura Nebojše Pavkovića, također haškog optuženika.

(Hina) ttag sb

Pročitajte više