HČSP: Josipović štiti savjetnika Lončara koji je ostavio lokve krvi iza sebe

"IVO JOSIPOVIĆ ostaje što je uvijek bio, Jugoslaven totalitarne staljinističko-partizanske provenijencije", stoji u priopćenju Hrvatske čiste stranke prava kojeg potpisuje Ivan Lozo međunarodni tajnik te stranke. U priopćenju stoji kako su "čisti pravaši" u ratu s predsjednikom Josipovićem no da je zapravo cijeli problem nastao kada su se htjeli uvjeriti "je li predsjednik RH pri zdravoj pameti kad glorificira partizansku kapu".

Podsjećaju kako su od Josipovića zatražili da se odrekne veličanja "antifašizma", što je ovaj odbio, a spominju i razgovor s Josipovićem prije njegova odlaska u službeni posjet Njemačkoj.

"Predsjednik RH nije nažalost pokazivao znakove psihičke neuravnoteženosti, ali smo mogli primijetiti silnu nervozu prije puta u Njemačku. Nije nam otkrio razloge zbog kojih je bio nervozan, ali mi smo ih naslućivali: Berlin nije Srb gdje prolaze nekakve priče o Mirku i Slavku i junačkoj 'antifašističkoj' borbi, niti se njemački političari 'tapšaju' onako po 'balkanski', nego tamo vrijede neka druga pravila", stoji u priopćenju HČSP-a u kojem se dodaje da Josipović provodi taktiku iz Jugoslavije a to je "provocirati i produbljivati podjelu u hrvatskom narodu".

"Ivo Josipović, predsjednik Srba i Jugoslavena, brani partizanske zločince poput Manolića, Boljkovca i Bulata, štiti svoga savjetnika Lončara koji je također ostavio lokve krvi iza sebe, a uvjerava nas da naši branitelji i generali idu svoju nevinost dokazivati u Haag, a po najnovijem i u Beograd!", stoji u priopćenju HČSP-a.    

Pročitajte više