HDZ će se "pozabaviti Đapićevim sjedenjem na više stolica i raskrinkati dvospolnu politiku"

PREDSJEDNIK osječkobaranjskog HDZ-a Tomislav Ivić izjavio je danas u Osijeku kako ta stranka oštro prosvjeduje zbog načina na koji vladajuća struktura Nezavisna lista Branimira Glavaša i HSP obnašaju vlast u Županiji, jer smatra da se ignoriraju potrebe gradova i općina u kojima je HDZ na vlasti.

Na konferenciji za novinare Ivić je ocijenio da je nedavno prihvaćanje županijskog proračuna potvrdilo HDZ-ova predviđanja da u njemu neće biti stavki za investicije u gradove i općine u kojima je HDZ na vlasti, te kako to pokazuje da se proračunska sredstva dijele po načelima podobnosti i poslušnosti.

Na to HDZ ne može pristati, rekao je Ivić.

Baranja je u županijskom proračunu zastupljena sa svega 0,39 posto sredstava i to jasno pokazuje da ju se kažnjava zato što je na posljednjim parlamentarnim i lokalnim izborima na tom području HDZ dobio najviše glasova, rekao je dopredsjednik županijskog HDZ-a Ivica Buconjić.

Grad Beli Manastir u proračunu nije dobio ni kune, iako gradi poslovnu zonu u kojoj bi se trebalo zaposliti oko 500 osoba, dok je županijska vlast za gradnju kuglane u Belišću izdvojila 700.000 kuna, što znači da joj je "kuglanje važnije od otvaranja radnih mjesta", kazao je Buconjić.

Predsjednik osječkoga HDZ-a Dragan Kovačević rekao je kako ta stranka traži povlačenje nedavne odluke Gradskog poglavarstva o povećanju cijene komunalnih usluga u nekoliko gradskih poduzeća, ocijenivši da je riječ o poskupljenju bez opravdanja, udaru na socijalno najosjetljivije slojeve građana te posljedici političkog kadroviranja gradonačelnika Ante Đapića koji je, kako je rekao, na čelna mjesta tih poduzeća doveo neiskusne i nesposobne ljude.

Najavio je da će HDZ u ovoj godini "žestoko krenuti prema gradonačelniku" te se, kako je rekao, "pozabaviti njegovim sjedenjem na više stolica i raskrinkati tu dvospolnu politiku".

Index.hr/Hina

Pročitajte više