HDZ igra prljavo: "Čačić može biti ministar samo u Mađarskoj"

HDZ-ovi mini stranački sabor u Osijeku, rijetko viđenu paradu kiča i neukusa, Jadranka Kosor i njeni stranački suradnici uglavnom su iskoristili za bezobzirno vrijeđanje oporbe. Ponavljala je tako HDZ-ova šefica svoje teze o komunistima koji žale za Jugoslavijom i htjeli bi po mišljenje ići u Beograd.

"Mi u HDZ-u se ne bojimo Kukuriku koalicije. Kad analizirate to ime koje su si dali, pa odbacite drugi dio, ostat će im samo kuku", kaže Kosor.

"Sjetite se vremena kad je vladao SDP, posebno prava branitelja i njihovih obitelji. Nećemo jugosferu, nećemo smanjenje prava branitelja, nećemo ponižavanje hrvatskih obitelji ni manje rodiljne naknade. Nama je važno da se hrvatska djeca rađaju u Hrvatskoj", apelirala je Kosor na HDZ-ove birače.

Oporbenu koaliciju optužila je da žele prodati HEP, što im HDZ, kaže, neće dopustiti. "Kad su bili na vlasti već su prodali Inu, HT, banke, hotele. Nema prodaje", galamila je premijerka.

Još niže se spustio Josip Đakić, predsjednik HDZ-a Virovitičko-podravske županije, ujedno i čelnik čovjek Hvidre. Posebno je Đakić prozvao Radimira Čačića, zbog prometne nesreće koju je šef HNS-a izazvao u Mađarskoj.

"Rade može biti ministar samo u županiji Somogy, u Mađarskoj, gdje je stvorio jad jednoj obitelji kojoj se nije ni ispričao", kazao je Đakić koji je poručio da "nitko neće reći da Rajkovoj medicini (Rajko Ostojić op.a.), Radetovoj građevini (Čačić op.a.), ni Zokiju (Zoran Milanović op.a.) koji ima godinu dana pripravničkog staža na Trgovačkom sudu i devet mjeseci u Ministarstvu vanjskih poslova, a sad bi vodio Vladu".

Pročitajte više