HDZ: Milanović želi kaos i recesiju, građani bježe glavom bez obzira

Foto: Zvonimir Barisin/PIXSELL

HDZ je na Facebooku objavio status u kojem napada predsjednika Zorana Milanovića i tvrdi da su rezultati jučerašnje ankete pokazali da birači bježe od Milanovića i SDP-ove koalicije.

"U samo 8 dana Milanović se utopio u vlastitoj rijeci balkanštine i prostaštva. Sa sobom je povukao i nesretni SDP. U tome kratkom razdoblju kršitelju Ustava pao je rejting za čak 8.5%. U prosjeku je - „zahvaljujući“ svom primitivizmu i bezakonju - dnevno gubio po postotni bod. Istodobno je potpora premijeru Andreju Plenkoviću porasla za 1.7%. Ukupno je to 10.2%!

Građani, što se pokazalo i na komičnom SDP-ovom „prosvjedu“ u subotu, bježe glavom bez obzira od općeg kaosa i recesije koje Milanović želi proizvesti. S druge strane, vide da su Plenković i HDZ jamstvo daljnjeg rasta i razvoja zemlje, jamstvo stabilnosti, sigurnost & nastavka povećavanja plaća, zaposlenosti i BDP-a.

U posrnuloj, (samo)osramoćenoj partiji, svedenoj na fusnotu između dviju salvi Milanovićevih psovki, hvataju se za glavu. Prema istraživanju Nove TV, u malo više od tjedan dana izgubili su 3.2%, dok je HDZ skočio za 2.5%. U prijevodu: povećali smo prednost nad SDP-om s 4.7 na 10.4%! A to je tek početak", piše HDZ.

Novi rejting stranaka

Podsjetimo, agencija Ipsos provela je istraživanje Crobarometar o rejtinzima stranaka. Rezultate je sinoć objavio Dnevnik Nove TV.

Ovo je najnoviji rejting stranaka:

  • HDZ - 29.8 posto (u veljači 28.7)
  • SDP - 19.4 posto (u veljači 13.9)
  • Domovinski pokret - 7.9 posto (u veljači 6.9)
  • Most - 7.6 posto (u veljači 7)
  • Možemo - 7 posto (u veljači 7.6)

Sve ostale stranke su na manje od 1.6 posto podrške, a značajno je pao i broj neodlučnih birača, za 6 posto.

Pročitajte više