HDZ se ruga Puljku zbog kazne od 100.000 kuna. Ovo im je mem

Foto: HDZ

Gradonačelnik Splita Ivica Puljak izvijestio je da ga je Državni inspektorat kaznio sa 100 tisuća kuna zbog ugovora o rekonstrukciji vodovoda i kanalizacije u Vili Dalmacija, koji, kako tvrdi, nije izradio i potpisao on, nego HDZ, te će o tome obavijestiti europske institucije.

"Državni inspektorat me kaznio u iznosu od 100.000 kuna ili 13.272,28 eura i, koliko je meni poznato, ovo je prvi put u povijesti Hrvatske da gradonačelnik jednog grada plaća kaznu inspektorata iz vlastitog džepa i, da bi stvar bila strašnija, za djelo koji nisam počinio ja, nego HDZ-ovi ljudi", navodi Puljak na svojoj Facebook stranici.

Na sve mu je na Facebooku odgovorio HDZ.

"Svjedočili smo danas jednom od najjeftinijih gradonačelnikovih pokušaja konstruiranja još jedne epizode u kojoj ga 'zli i opaki' HDZ koči u radu (iako ima apsolutnu većinu).

Sada je HDZ kriv jer ga je Park-šuma Marjan (čitaj Marinić) prijavila za bespravnu gradnju, a stvari nije vratio u prvobitno stanje jer je na prijevremene izbore otišao zaslugom svog zamjenika pa ga je inspekcija kaznila na uočene nepravilnosti", piše HDZ.

"Budući da je jasno kako u ovom najnovijem 'udaru' na gradonačelnika nema ni promila suodgovornosti HDZ-a, predlažemo Puljku da sazove hitan sastanak s Marinićem i Ivoševićem te zatraži od njih 'sufinanciranje' posljedica njihove zaigranosti. Skup je sport voditi grad s aktivistima", piše HDZ.

Pročitajte više