HDZ: SDP će vas opljačkati, SDP: Na Pelješcu se ukazao knez Potemkin

POČELO je počelo, a kako drugo nego negativnom kampanjom - kao da je nekakva drugačija u Hrvatskoj moguća - s jumbo plakata. HDZ se na najnovijem uhvatio za slamčicu koju prilično često siše: navodni SDP-ov porez na sve i svašta. Partija je odgovorila tituliranjem premijera knezom opsjenarom.

Iako su mnoge stranke već unazad par mjeseci svojim plakatima krasili oglasne površine širom zemlje, početak prave i ogorčene plakatne borbe kreće baš sad, a prva se oglasila vladajuća stranka.

Negativistički nastrojenom i grafički krajnje pojednostavljenom, bolje reći primitivnom porukom i koloristički (crveno i plavo) podijeljenom površinom plakata, biračima se ostavlja izbor: "neimenovani" crveni, koji će vam oporezivati kamate od štednje, kuću, stan, zemljište ili pak plavi koji su protiv bilo kakvih novih poreza, pa ti BIRAJ.

Simpatična je analogija kako je na istoj lokaciji, u zagrebačkoj Strojarskoj ulici i svega par oglasnih panoa dalje, već dva mjeseca stajala reklama za tlakomjere, koji se za sve one slabog srca i ostatka krvožilnog sustava nude pod sloganom: Slijede izbori, pripremite se.

Ukazanje kneza Potemkina na Pelješcu

SDP je "u povodu danas otvorenih radova na megalomanskom projektu Pelješkog mosta", podsjetio na obećanje od prije dvije godine. "U Dnevniku HTV-a, 10. studenoga 2005. godine emitirana je vijest o početku radova na pristupnim cestama. Tada su, navodno, službeno započeli radovi na pristupnim cestama. Most je tada trebao biti dug 2374 metra, i vrijedan 250 milijuna eura. Početak radova na mostu tada je najavljen za proljeće 2006. godine. Što se promijenilo. Pogledajte u epizodi - Ukazanje kneza Potemkina na Pelješcu“.

Foto: I.L.

Pročitajte više