HDZ-ovac gradskim novcem častio Šeksa: Popili 3 butelje, pojeli buncek i krvavice

Foto: Slaven Branislav Babić/Pixsell, Igor Šoban/Pixsells/Cropix

HDZ-ov gradonačelnik grada Otoka Josip Šarić, koji je ujedno i saborski zastupnik te pomoćnik glavnog tajnika stranke, (dakle možemo reći da je trostruki HDZ-ovac :)) počastio je Vladimira Šeksa ručkom u Zagrebu, a sve platio službenom karticom grada. I misli da je to u redu. Da ima na to pravo. Kaže da je to sve medijska haranga u organizaciji Domovinskog pokreta te da ima pravo častiti i ugostiti poslovne partnere.

Pa je zato, kako smo mi to shvatili, kao gradonačelnik Otoka, grada u Vukovarsko-srijemskoj županiji, 280 kilometara udaljenog od Zagreba, u zagrebačkom restoranu ugostio poslovnog partnera iz stranke Vladimira Šeksa. Novac za tri butelje (koje su popili usred dana), buncek i krvavice naknadno je vratio u gradski proračun.

Evo kako se Šarić pokušao opravdati na Facebooku na kojemu je objavio i račun:

"Vezano za medijsku harangu koja je organizirana od strane Domovinskog pokreta i Josipa Dabre, a kojom je iznesene uvrede, laži i optužbe danas sam izvršio povrat financijskih sredstava u proračun Grada Otoka u iznosu 129,60 eura koliko je iznosio račun za poslovni ručak 06. prosinca 2023. godine u restoranu Purger u Zagrebu.

Unatoč činjenici da je Pravilnikom o korištenju sredstava za reprezentaciju Grada Otoka (Službeni vijesnik Grada Otoka broj 09/2021.) propisano da Gradonačelnik raspolaže predviđenim sredstvima za reprezentaciju Grada te ima pravo na utrošak proračunskih sredstava za ugošćivanje poslovnih partnera. Napominjem da je Vladimir Šeks počasni građanin Otoka, te da je u svim našim projektima, od dobijanja samog statusa grada do mnogih drugih, bio podrška na ostvarivanju istih.

Protiv Josipa Dabre podnijeti ću kaznenu prijavu zbog narušavanja ugleda i kontinuiranog uznemiravanja i napadanja te iznošenja laži u javnost."

Vezano za medijsku harangu koja je organizirana od strane Domovinskog pokreta i Josipa Dabre, a kojom je iznesene...

Objavljuje Josip ŠarićPetak, 8. prosinca 2023.

Krišto ga kazneno prijavila

Radi se o ručku koji je već bio spominjan u javnosti. Naime, saborska zastupnica Vidović Krišto tvrdila je da joj je Šeks zaprijetio u restoranu Purger, zbog čega je protiv njega podnijela kaznenu prijavu državnoj odvjetnici, a sa slučajem upoznala ministra unutarnjih poslova. 

Zastupnica je u priopćenju navela: "6. prosinca 2023. godine, oko 17:30 sati, u restoranu Purger u Petrinjskoj ulici u Zagrebu, prišao mi je Vladimir Šeks, bivši predsjednik Hrvatskog Sabora i savjetnik premijera Andreja Plenkovića, te mi je, unoseći mi se u lice i vrijeđajući me na osobnoj razini, iznio niz prijetnji."

"Uz osobne uvrede rekao mi je 'da je on mnoge osobno ušutkao i ubio'. Na moje pitanje je li se time hvali, odgovorio je 'da je ponosan na to'. Na moje izjave da je razgovor završen jer me napastuje i prijeti mi, on je nastavio s prijetnjama sve dok ga saborski zastupnik Josip Šarić nije odveo iz restorana", kaže Vidović Krišto.

Šeks je u izjavi za Hinu potvrdio da je u jednom zagrebačkom restoranu, u kojem je bio sa zastupnikom HDZ-a Šarićem, na odlasku sreo zastupnicu OIP-a Karolinu Vidović Krišto koja je, kaže, "sjedila sama i bezobrazno i podcjenjivački ga gledala".

Tvrdi kako joj je rekao da se "obračunao s mnogima koji su podnosili lažne kaznene prijave, pa će tako i s njom". "Riječ 'ubijanje' nisam spomenuo, to je njena izmišljotina", rekao je Šeks. Poručio je da se s onima koji daju lažne izjave i podnose lažne kaznene prijave obračunava poduzimanjem odgovarajućih pravnih i političkih koraka. 

Pročitajte više